KSikorski Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Cytat dłonie mi zdrętwiały Z mojego doświadczenia wynika, że najczęstszym rozwiązaniem jest zmiana położenia kątowego kierownicy względem mostka. Musisz trafić z dostosowaniem gięcia kierownicy do urody Twoich dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 28 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2022 @KSikorski Główną przyczyną chyba jest szerokość kierownicy (780mm), gdzie przy gravelu mam 440mm. I ręce są nieprzyzwyczajone. PS. Zważyłem Ulepa gotowego do jazdy - 14.3kg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 28 Października 2022 Udostępnij Napisano 28 Października 2022 No ładnie. Jak zrzucisz minionki i dasz coś lżejszego, to waga spadnie do ~13kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 1 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 To jeszcze pytanie dotyczące przedniego amora. Lepszy Lyrik czy Zeb Ultimate? Powstaje drugi Ulep i Lyrik u mnie podrożał a Zeb staniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 1 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 Nie można rozróżnić lepszy_gorszy. Zeb może mieć więcej skoku i być sztywniejszy, ale też stanowić zbędny balast na zbyt prostych trasach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 18 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 Updatowalem Ulepa 1. Wideł przedni Liryk ze 160 na 170mm (i kolor czarny) 2. Tarcze Mt800 na MT900 i RT99 3. Kola M8000 na M8120 To jest choroba, Ulep zjechał kilka razy po schodach z kładki, jeszcze w górach nie był. Jak widać kompromisy się nie sprawdzają PS. Żart, składam drugiego Ulepa dla małżonki i dwie pierwsze części nie były już dostępne (chyba przez black Friday), wiec upgradowałem swój . Koła M8120 były świadomym wyborem (kosztowały tyle samo co M8000), dzięki podpowiedzią @KSikorski . Koła może i mocniejsze, ale max jest o pół bara mniej niż M8000. Muszę się odzwyczaić od szosowych 7 barów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi