rowereq Napisano 1 Września 2022 Udostępnij Napisano 1 Września 2022 Witam wszystkich, To mój pierwszy post dlatego proszę o wyrozumiałość jeżeli gdzieś popełniłem błąd. Mój rower to Giant Escaper taki jak w linku poniżej: http://www.bikekatalog.pl/2008/?ppg=show&baza=rowery&pid=1069 Przy mocniejszym pedałowaniu przeskakiwał łańcuch (pierwszy od nowości). Zauważyłem mocno zużyte zęby w przedniej zębatce Shimano FC M191. Zakupiłem nową korbę: SHIMANO FC-M311 Korba 6/7/8s Altus 42x32x22 175 i nowy łańcuch: SHIMANO CN-HG71 Łańcuch 6/7/8s Alivio Łańcuch skróciłem do 108 ogniw tak jak był oryginalny i zamontowałem wszystko. Teraz nie da się jeździć wcale. Łańcuch cały czas przeskakuje. Proszę o pomoc w ustaleniu gdzie leży przyczyna i co poprawić żeby było dobrze. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 1 Września 2022 Udostępnij Napisano 1 Września 2022 A co z kasetą ? W niej zębatki zużywają się szybciej niż w blaty w korbie 😕 Trzeba wymienić komplet… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowereq Napisano 3 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2022 Właśnie wymieniłem zębatki z tyłu. Pomogło i łańcuch nie przeskakuje. Wielkie dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 3 Września 2022 Udostępnij Napisano 3 Września 2022 Nie ma sprawy 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.