Skocz do zawartości

[Projekt roweru] MTB

Kosior1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym złożyć rower mtb dobrej jakości w nie drugiej cenie na ramię Kellys viper30 ktoś pomoże dobrać osprzęt. 

Ps: będę nim jedzie za równo po mieście jak i po  leśnych drogach oraz skakał przez różne wzniesienia. 

Napisano

Składanie roweru ma tą zaletę, że wkładasz tam części pod siebie i potem nie musisz robić upgrade, ale to nie oznacza "w nie drogiej cenie" ;) 

Ja bym celował w grupę Deore 5100 11s

Napisano
7 godzin temu, Kosior1 napisał:

skakał przez różne wzniesienia.

Możesz to rozwinąć? Bo mam obawy czy masz zamiar skakać z krawężnika czy z metrowego dropa.

Napisano

Nie warto składać roweru na tak taniej/badziewnej ramie. Chyba, że większość komponentów masz po prostu "na stanie" i nie masz co z tym robić - w przeciwnym wypadku zawsze wyjdzie drożej niż fabryczne rozwiązanie.

Napisano

Jaki rocznik tej ramy? Sensowne mininum to napęd 1000zł, amortyzator 1200zł, koła od 1100zl, jeszcze trzeba stery, mostek kierownicę, sztycę, siodło i pedały - 500zł. No i rower zawsze będzie miał takie ograniczenia jaki jego najsłabszy komponent - w tym pzypadku rama stworzona do jazdy wokół komina.

Napisano
8 godzin temu, Lezia napisał:

Możesz to rozwinąć? Bo mam obawy czy masz zamiar skakać z krawężnika czy z metrowego dropa.

Przez górki w lesie 

Nie przez krawężnik 

8 godzin temu, Lezia napisał:

Po górkach  w lesie

Napisano
2 godziny temu, Kosior1 napisał:

Po górkach  w lesie

To raczej uważaj, ta rama nie jest przystosowana praktycznie do żadnych skoków (tym bardziej jeśli ważysz np +60kg).

Napisano

Ta rama kompletnie nie nadaje się do skakania. Używanie jej w ten sposób może się skończyć jej złamaniem i tym samym poważnym wypadkiem.

Do skakania najlepiej wziąć ramę Dartmoor Hornet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...