chopmaz Napisano 6 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2023 Na ramie L to byś leżał bardzo wyciągnięty. Te Graile są dość długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2023 To znaczy, że masz mieć ramę odpowiednią dla twojego wzrostu, w tym przypadku s. Pomiędzy rozmiarami różnica to nie tylko długość ale i wysokość. Dla przykładu w rozmiarze M graila masz kierownicę 22 mm dalej i 23 mm wyżej niż w S Kupno roweru bardziej agresywnego/mniej agresywnego/bardziej zwrotnego/stabilniejszego itd to kwestia doboru odpowiedniego modelu do swoich potrzeb a nie kupowania sprzętu o dwa rozmiary za dużego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 10 godzin temu, cruze napisał: . Nie sądziłem, że będzie tyle zamieszania z wybraniem rozmiaru. Myślę, że na ramie "S" pozycję będę miał bardziej wyprostowaną ( wygodniejszą) niż na ramie "L". Rower na mniejszej ramie będzie bardziej zwrotny i zrywny, natomiast na większej będzie bardziej stabilniejszy na prostych. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Rozmiar kół zostaje ten sam ? Skąd pomysł o "zamieszaniu" skoro tylko rozmiar S będzie odpowiedni? Na tym rowerze -porównując z wieloma innymi rowerami- pozycja jest stosunkowo pochylona. Jeśli pozycja ma być "wyprostowana" to raczej trzeba szukać czegoś innego. Informacja na temat rozmiaru kół jest podana na stronie Canyona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruze Napisano 17 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2023 Witam. Miałem okazję przymierzyć się do Canyona Grail 7 w rozmiarze S. W górnym chwycie czułem się troszkę spięty, natomiast w dolnym kolanami obijałem o łokcie. Nie wiem czy to istotne ale długość moich ramion to 62 cm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 17 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2023 Raczej trudno uwierzyć, że przy 168 cm wzrostu i Grail-u w rozm. S uderzasz kolanami w łokcie 🧐 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruze Napisano 17 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2023 (edytowane) No to jeszcze raz ... bo nigdzie nie napisałem że mam 168 cm wzrostu. Mam 177 cm wzrostu, przekrok 82 cm i ramiona 62 cm. Edytowane 17 Lutego 2023 przez cruze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 17 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2023 (edytowane) Zrób sobie pomiary, wbij na stronce i zobacz który rozmiar podchodzi pod otrzymane wyniki https://www.wrenchscience.com/pages/fit-system Edytowane 17 Lutego 2023 przez PawelW84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 17 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2023 Godzinę temu, cruze napisał: No to jeszcze raz ... bo nigdzie nie napisałem że mam 168 cm wzrostu. mea culpa, nie zauważyłem, że przejąłeś ten temat 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruze Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 Tak wygląda u mnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 To teraz popatrz na geometrię i wyjdzie ci który rower/rozmiar jest najbliżej twoich wymiarów. Zwróć uwagę że tam masz kilka opcji dla grawela i szosy w zależności od tego jak jeżdzisz (Type of rider) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruze Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Witam po dłuższej przerwie. Dzięki uprzejmości Kolegi z okolicy miałem przyjemność jeszcze raz przymierzyć się do Graila T AL. w rom. S. Siodełko przesunięte było maxymalnie do przodu więc próbowałem się usadowić na tylnej jego części. Dołączam zdjęcia pod linkiem: https://photos.app.goo.gl/5ckmbSfwBMUJzqwa8 Jak to wygląda Waszym okiem ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi