caballoBlanco Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) Witam, zamówiłem ten rower: https://www.stevensbikes.de/2021/index.php?bik_id=5&lang=en_US w cenie 6900 (na 105) taki mieli na stronie sklepu. Teraz dostałem info ze ten rower to jednak jest na Ultegrze, i jak chce to zamienią, a jak nie to 1200 zł dopłaty, teraz pytanie: 1200 wiecej za ultegre jest tego warte? jaka jest roznica cenowa miedzy 105 a ultegrą? Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez caballoBlanco poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Czy się opłaca to jest kwestia subiektywna dla jednego tak dla drugiego nie bo różnica sprowadza się w zasadzie wyłącznie do wagi, działają identycznie i są ze sobą kompatybilne. Zarówno ceny komponentów jak i ich waga jest dostępna bez problemu w internecie - sam możesz ocenić czy to dla ciebie jest warte dopłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 30 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 nie znalazłem ceny całego napędu @Fikander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Bo są braki na rynku i nikt całych grup nie sprzedaje ale mniej więcej właśnie taka była różnica w detalu pomiędzy tymi grupami (o ile mówimy o pełnych a nie sytuacji, że np. rower na ultegrze będzie miał kasetę 105). Kiedyś 105 kosztowało w granicach 1900-2000 a ultegra lekko ponad 3 Osobiście bym nie dopłacał, szybciej dzięki ultegrze nie pojedziesz (pomijając minimalną różnicę masy) Lepiej tę kasę przeznaczyć na akcesoria albo traktować jako początek "zbierania" na lepsze koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 30 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Minus jest taki ze musza tą ultegre "wywalic" z roweru i wstawic 105, i nie wiem jak dobrze to zrobią @Mihau_ a takie dobre kołą w rowerze to ile kosztuja? 4k komplet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Zostaw, ultegra lepiej wygląda od 105 :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek595 Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 R7000 105 jest całkiem fajna , ale R8000 Ultegra jest fajniejsza 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 30 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 @clavdivs @Tomek595żarty sobie robicie tak? https://www.stevensbikes.de/2021/index.php?bik_id=5&lang=en_US Jeszcze mam pytanie z rozmiarem 54 bedzie dobre na 179cm? bo wedlug algorytmu ze strony stevens powiniem miec 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Nie. Pisałem serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek595 Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 A co śmiesznego jest w tym że Ultegra jest lepsza od 105 ? A jako że lepsza , to i droższa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 30 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 spoko, czaje a te koła fulcrum racing 6, to spoko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) Ja bym wziął 54. 1 godzinę temu, caballoBlanco napisał: a takie dobre kołą w rowerze to ile kosztuja? 4k komplet? Karbonowe 4-5, przyzwoite aluminiowe 2 https://www.rowerowaholandia.pl/p75684-zestaw-kol-novatec-jetfly-u2-1-700c-qr-szosa Cytat czaje a te koła fulcrum racing 6, to spoko ? Nooo rower ma na czym stać więc to dobrze;) A tak na serio to ciężko o o coś lepszego w rowerze za takie pieniądze Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 30 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Rozumiem. Udało się zjechać z ultegrą do 1000 zamiast 1200. Wiec cały rower kosztuj 7900, w miare spoko bo na zagranicznych 2 stronach znalazłem po 2000 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 7900 za ten rower ? Hmmm... 8600zł, wyjściowo, kosztuje Scott Speedster 10. Na pełnej grupie 105 i hydraulicznych hamulcach tarczowych. Ma pochowane kable i wygląda jak współczesny rower szosowy. Wiem, że to żaden kokos, ale ten Stevens wygląda jak z TdF 2006... 9400zł kosztuje podstawowy Scott Addict 40. Mieszane grupy Tiagra/105 i oczywiście hydrauliczne hamulce. Do tego, uwaga, karbonowa rama. Oczywiście w sklepie wytargasz na pewno rabat rzędu 5%. Ja nie mówię, że Scott to jakaś rewelacja, ale poważna firma z serwisem w każdym większym mieście. Tak więc przestałbym filtrować Rose, Stevensa i bóg wie co jeszcze i przeszedł się po sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 31 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 rozumiem ale tutaj mam ultegre, i wage 7.9kg , nie wiem jak zmierzoną (na jakich kołach), i geometria sie liczy, a co do wyglądu, to nie wiem, no patrze i mi sie podoba, ma jakies cechy ze juz takich rowerow nie robią i jest do dupy czy co? hamulce hydrauliczne tez mi nie potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Jak tak, to brać 🙂 I jak najszybciej zacząć jeżdzić, bo dzień coraz krótszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 7 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2022 Rower kupiony, jakieś regulacje przerzutek ogarniam i hamulców, ustawienie siodełka, pierwsze jazdy z wpinanymi pedałami (look). Jezem zadowolony, na wiosne mysle o fittingu, jeżeli samemu nie dojde poprzez ustawienie siodełka do satysfakcjonującej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 17 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2022 Na angielskim VPN rower kosztuje >10K ten 100 funtow drozej ale nie wiem jaka pozycja (nie porownywalem pewnie bardziej endurance, ale 1.5 kg cięższy Także mam tanszy rower, dodego z ultegrą, i jeszcze lżejszy @KNKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi