Skocz do zawartości

[Unibike Flash] przerobienie na gravela

roXencjusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 

Posiadam rower Unibike Flash GT(https://www.unibike.pl/flashgts.html). Założyłem do niego węższe opony z 28x1.65 na 28x1.35. Czy jeśli wymienię kierownicę na taką jaką jest w gravelach oraz wyrzucę amortyzator to będę miał Gravela? Wiadomo gravel mają trochę inny osprzęt aczkolwiek to co mam w moim Unibike w zupełności mi wystarcza. Jeśli dało by się to zrobić to ile mniej więcej by to kosztowało?

Napisano
13 godzin temu, roXencjusz napisał:

Czy jeśli wymienię kierownicę na taką jaką jest w gravelach oraz wyrzucę amortyzator to będę miał Gravela?

Zależy ci na zabawie na rowerze, czy żeby wpasować się w modę i definicje? :ermm:
Wachlarz tego co sprzedają jako gravele jest tak szeroki, że praktycznie wszystko z barankiem, co nie jest szosą, można nazwać gravelem.
Polecam budować tak, żeby było wygodnie i jazda cieszyła.

Napisano

Na upartego możesz wymieniać, ale... to nie ma większego sensu, szczególnie że z tego co piszesz wynika, że nie masz doświadczenia i wydasz sporo kasy, a efekt prawdopodobnie i tak nie będzie zadowalający. Jak chcesz coś szybszego od obecnego roweru, to kup sobie jakiegoś fitnessa na hydraulice, ewentualnie tribana rc520, a tego sprzedaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...