Skocz do zawartości

[Opony] MTB 26'' bardziej pod miasto

graczu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam taki stary rowerek jak Cube AMS 100 Pro koła 26'' rama 22'' ( moja waga 120 kg, wzrost 194 ) - aktualnie na nim są opony Schwalbe Rocket Ralph i Ron. Ostatnio tym rowerem jeżdżę do pracy  i zastanawiam się czy by nie zmienić opon na inny model, może coś innego poradzi sobie lepiej z moja wagą i będzie miało mniejsze opory. Były już takie tematy podobne, ale wiele już z tych opon przewijających się w nich jest niedostępnych. Kiedyś pewnie wymienię go na 29er ale jestem w pełni zadowolony z jazdy na nim, więc może tylko opony wymienię 🙂

Elektryk aktualnie odchodzi w odstawkę i muszę tym trochę pomachać do pracy ( około 11km w jedna stronę ).

Taka opona przewijała się w tematach na tył: Hurricane 26x2,1 54-559 2022 REFLEX, jeżeli ona by była w porządku, to co dać na przód?

Kwota, hmm nie wiem jak dwie opony kupię do 350 zł będzie spoko

Napisano

Big Ben ciekawy opis, polowe drogi którą pokonuje to park na zmianę z wałami które są dziurawe jak ser ( uwielbiam tam jeździć mtb ) - mam wrażenie że po tych wałach hurricane lepiej da radę ale mogę się mylić. Czy to hurricane czy to big ben - mogę takie same opony dać na przód i tył? ( nie znam się aż tak bardzo ).

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi i propozycje, wezmę do MTB dwie "Schwalbe Hurricane 26x2,10" ale z propozycji podpasywały mi też "Schwalbe Big Ben Plus" które wezmę do elektryka ze sztywnym widelcem, z tym że muszę się pospieszyć bo widzę że dostać je w rozmiarze 28 to ciężko.

Może kiedyś jeszcze nadarzy się okazja na CONTINENTAL Double Fighter III - z tym że one sa tylko 1.9, a wolałbym coś szerszego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...