graczu Napisano 28 Sierpnia 2022 Napisano 28 Sierpnia 2022 Posiadam taki stary rowerek jak Cube AMS 100 Pro koła 26'' rama 22'' ( moja waga 120 kg, wzrost 194 ) - aktualnie na nim są opony Schwalbe Rocket Ralph i Ron. Ostatnio tym rowerem jeżdżę do pracy i zastanawiam się czy by nie zmienić opon na inny model, może coś innego poradzi sobie lepiej z moja wagą i będzie miało mniejsze opory. Były już takie tematy podobne, ale wiele już z tych opon przewijających się w nich jest niedostępnych. Kiedyś pewnie wymienię go na 29er ale jestem w pełni zadowolony z jazdy na nim, więc może tylko opony wymienię 🙂 Elektryk aktualnie odchodzi w odstawkę i muszę tym trochę pomachać do pracy ( około 11km w jedna stronę ). Taka opona przewijała się w tematach na tył: Hurricane 26x2,1 54-559 2022 REFLEX, jeżeli ona by była w porządku, to co dać na przód? Kwota, hmm nie wiem jak dwie opony kupię do 350 zł będzie spoko
Alsew Napisano 28 Sierpnia 2022 Napisano 28 Sierpnia 2022 Komplet Hurricane to nie głupi pomysł. Jak typowo na miasto i ma być komfortowo to Schwalbe Big Apple ewentualnie Big Ben.
graczu Napisano 28 Sierpnia 2022 Autor Napisano 28 Sierpnia 2022 Big Ben ciekawy opis, polowe drogi którą pokonuje to park na zmianę z wałami które są dziurawe jak ser ( uwielbiam tam jeździć mtb ) - mam wrażenie że po tych wałach hurricane lepiej da radę ale mogę się mylić. Czy to hurricane czy to big ben - mogę takie same opony dać na przód i tył? ( nie znam się aż tak bardzo ).
MikeSkywalker Napisano 28 Sierpnia 2022 Napisano 28 Sierpnia 2022 Możesz. Dorzucę do stawki Continental Ride Tour i Double Fighter, też szybkie, szerokie - więc dające niezły komfort.
sky87 Napisano 28 Sierpnia 2022 Napisano 28 Sierpnia 2022 Schwalbe Land Crusier są ciekawą opcją. Można mieć w szerokości 1,75 lub 2,0 dla komfortu.
graczu Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Napisano 29 Sierpnia 2022 Dziękuję za odpowiedzi i propozycje, wezmę do MTB dwie "Schwalbe Hurricane 26x2,10" ale z propozycji podpasywały mi też "Schwalbe Big Ben Plus" które wezmę do elektryka ze sztywnym widelcem, z tym że muszę się pospieszyć bo widzę że dostać je w rozmiarze 28 to ciężko. Może kiedyś jeszcze nadarzy się okazja na CONTINENTAL Double Fighter III - z tym że one sa tylko 1.9, a wolałbym coś szerszego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.