Skocz do zawartości

[Multitool] topeak hexus x - wadliwy?

Fafor

Rekomendowane odpowiedzi

Narzędzie do łańcucha. Jak w wideo widać ta chudsza śruba jest pod kątem. Widać to najlepiej przy obkrecaniu. Wydawało mi się, że jest to wada i reklamowałem przedmiot. Przysłano mi znowu z zakrzywiona śruba i to jescze bardziej. Czy jest to wadliwy produkt ponownie czy ta śruba jest zakrzywiona/pod lekkim kątem celowo?

O ile narzędzia warsztatowe sygnowane tym logo są przyzwoite tak multitoole często bywają niedorobione. Miałen 3 różne modele. W każdym jakiś mankament. Takie CB czy Lezyne zrobione są lepiej. Przestrzegam też przed "niebieskimi" bo są jeszcze bardziej niedopieszczone niż tytułowe.

To jest wada. Po pierwsze, ciężko powiedzieć czy Pin w ogóle trafi w sworzeń. A jeżeli tak, to co się stanie, bo według mnie prędzej czy później pęknie. Reklamuj lub składaj rękojmie. Najlepiej to drugie, odzyskaj pieniądze i kup coś innego.

Chociaż ja mam Topeak Ninja i wszystko jest prosto, więc może trafiła się jakaś wadliwa seria?

@Dokumosa jeżeli piszesz o Park Tool, to nie mam pojęcia dlaczego ludzie kupują ich produkty. Owszem, niektóre narzędzia wyglądają przyzwoicie, ale spora część z nich wyjątkowo tandetnie, a ceny są z kosmosu. Chociażby właśnie wspomniane Multitoole czy zestawy Imbusów.

No niestety. Do multitooli większość producentów podchodzi po macoszemu. Swego czasu (jak przekręciłem gwint w skuwaczu z "niebieskiego" MT a w drugim takim samym jak imbus 5mm w miejscu kontaktu z łbem śruby zrobil się okrągły to woziłem ze sobą normalne 3 imbusy Wery i zwykły, tani skuwacz. Łyżki do gum zawsze i tak wożę pełnowymiarowe (lezyne, m-wave).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...