Adrianwawa Napisano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2022 Cześć proszę o pomoc w doborze komponentów do szosy Trek 1000sl. Rower dostałem jako używany i nie mogę znaleźć jakie komponenty by do niego pasowały. Ogólnie znalazłem informacje: Rama: TREK SL 1000 Aluminium Przerzutki: SHIMANO TIAGRA Hamulce/Klamkomanetki: SHIMANO SORA Napęd 3x8, Duża tarcza 52 zęby, Kaseta CS hg40 Korby BONTRAGER Chciałbym wymienić: 1. Łańcuch - dobrałem SHIMANO cn hg71 2. Suport 3. Korbę 4. Kasetę - dobrałem CS hg51 Proszę o pomoc w dobraniu korby i suportu do tego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2022 A coś z obecną korbą jest nie tak? Bo może dałoby się wymienić w niej tylko zębatki i suport? Tak czy inaczej możesz zastosować każdą korbę szosową jaka Ci się zamarzy, czy to będzie 8/9/10 rzędów, grunt żeby zgadzała się długość ramion i liczba zębów (no chyba że chcesz ją delikatnie zmienić, na przykład zmniejszyć największy blat do 50 zębów. SHIMANO Claris FC-R2030 50/39/30 i suport BB-RS500 - ja bym wrzucił taki zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianwawa Napisano 27 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2022 Obecna korba widać, że bardzo wiele przeszła a zęby są już zużyte i rdza je łapie. Kaseta trochę lepiej wygląda, ale też rdza weszła. Ogólnie widać, że napęd wymaga wymiany. A jak już dobiorę się do korby to chcę też już dla świętego spokoju wymienić suport ponieważ czuć lekki luz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.