bartgan09 Napisano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2022 Witam, Mam problem z manetką shimano deore m5100. Pancerz wypada z manetki, moze cos źle robię ale nwm. Pilnie prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SieKreci1 Napisano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2022 Instrukcja i manual na dole strony do pobrania... https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/deore-m5100/SL-M5100-R.html Jak coś więcej potrzeba, to opisz dokładniej, bo ciężko się zorientować co za problem... Jak patrzę na instrukcji jest, że trzeba w odpowiednim miejscu ustawić nakładkę na otwór... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2022 "Wypadać" może w dwóch przypadkach: 1. Luźna linka, przez co pancerz nie jest napięty. 2. Za krótki pancerz, który od naprężenia wypada z gniazda. Innej opcji nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartgan09 Napisano 26 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2022 Chodzi o to ze pancerz nie trzyma sie w manetce tylko lezy tam luzno. Nie jest pod zadnym naprezeniem a linki rowniez nie brakuje. Pytam sie bo nie wiem czy to trzeba jakos zakleszczyc. PS: Zalozona jest oryginalna koncowka na pancerz ktora została dolaczona do manetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2022 No ale wypada z gniazda, czy nie? Coś nie działa prawidłowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2022 Pancerz ma się trzymać w manetce dzięki naprężeniu linki, jeśli wypada to linka jest luźna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartgan09 Napisano 27 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2022 Szczerze mowiac to pierwszy raz skladam rower i sie poprostu zastanawialem czemu mi to wypada a jeszcze nie podpialem linki do przezutki, dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.