Rosol123 Napisano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2022 Siema, przeskauje mi łańcuch w tribanie kupiłem nowy i nic to nie dało przeskakuje mi tylko na dużych przerzutkach (jakby co łańcuch jest naciągnięty należycie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2022 Łańcuch ci przeskakuje bo reszta napędu, prawdopodobnie kaseta, jest za bardzo zużyta żeby dopasowała się do nowego łańcucha. Jest takie urządzenie jak przymiar do łańcucha, najprostsze kosztuje kilkanaście złotych, które służy do kontroli wyciągnięcia. Ty nie sprawdzałeś więc zamiast wymienić sobie sam łańcuch masz teraz do wymiany więcej elementów. Dla pewności wrzuć zdjęcie kasety "z boku" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosol123 Napisano 25 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2022 Mam na nim zrobione lekko powyżej 3 tys kilometrów czy to możliwe że to się tak szybko zużyło 14 minut temu, Mihau_ napisał: Łańcuch ci przeskakuje bo reszta napędu, prawdopodobnie kaseta, jest za bardzo zużyta żeby dopasowała się do nowego łańcucha. Jest takie urządzenie jak przymiar do łańcucha, najprostsze kosztuje kilkanaście złotych, które służy do kontroli wyciągnięcia. Ty nie sprawdzałeś więc zamiast wymienić sobie sam łańcuch masz teraz do wymiany więcej elementów. Dla pewności wrzuć zdjęcie kasety "z boku" Mam wymienić wolnobieg czy lepiej już zamienić na kasetę i czy łańcuch mam wymieniać czy już przy nowym wolnobiegu/kasecie będzie to nie potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2022 Żeby wymienić wolnobieg na kasetę musiałbyś zmienić całe koło. Ale cię to nie dotyczy bo rc120 ma kasetę. Wrzuć jakaś fotkę żebyś na darmo nie wymieniał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosol123 Napisano 25 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2022 Kup nową kasetę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosol123 Napisano 25 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2022 1 minutę temu, Mihau_ napisał: Kup nową kasetę Taka samą czy mam wybór dowolny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2022 Generalnie ma być 8s kompatybilne z shimano a jakiego producenta wybierzesz to już twoja sprawa. Jeśli chcesz mieć inną rozpiętość/stopniowanie to sprawdź najpierw w manualu przerzutki czy ona to ogarnie (i czy długość tego "nowego" łańcucha wystarczy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.