Fafor Napisano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2022 Cześć, zamówiłem takie coś https://www.sks-germany.com/produkte/airchecker-new-generation/ już drugi raz i mam ten sam problem. Po przyłożeniu do wentyla presta, powietrze zawsze ucieka i robi się flak. Próbowałem odkręcać wentyl mniej lub bardziej, obkręcać głowicę w różne strony, dociskać mniej lub bardziej, pod innym kątem i nic. Jest to drugi airchecker, z którym mam taki sam problem. Dlatego ptyanie czy robię tutaj coś źle? Gdzieś przeczytałem odnośnie innego modelu by najpierw zmierzyć ciśnienie w wentylu samochodowym (druga głowica) i rzeczywiście po takim pomiarze manometr zaczął działać z wentylami presty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafor Napisano 24 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2022 Cofam to co napisałem bo przy drugiej dętce znowu problem. Teraz wydaje mi się, że wentyl musi być odpowiednio odkręcony, nie za krótko i nie za daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2022 Podobny problem mam przy niskim ciśnieniu z pompką SKS Airworx 10. Muszę albo założyć adapter i skorzystać ze Schradera, albo najpierw podłączyć głowicę do Presty w mocniej napompowanym kole. 😕 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafor Napisano 24 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2022 Chyba już jest ok. Wentyl odkręcony równo do połowy i wydaje się działać. Zobacyzmy z czasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2022 Dziwne, ja zawsze wykręcam wentyl do końca i nie ważne ile jest w oponie (może być nawet 1bar) a i tak nie uchodzi powietrze i od razu jest pomiar. Musiałem tylko nauczyć się precyzyjnie i stanowczo nakładać na wentyl. Ustawiam wentyl na górze i wtedy jak dobrze docisnę to nic nie ujdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.