pe15 Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 Hej, Mam problem z nowym rowerem. Nie mogę ustawić przedniej przerzutki Sora. Łańcuch ociera o wózek przerzutki przy przełożeniu 2x9. Rower to: https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2023-lombard-1 W serwisie próbowano ustawić przerzutkę, ale usłyszałem, że to nie będzie ze sobą sprawnie działało, bo korba powinna być też z grupy Sora. Dodatkowo jak na moje to regulacja odbywała się w dużym pośpiechu. Producent sprzedaje z taką korbą rower więc wątpie w to, że to nie może ze sobą sprawnie działać. Usłyszałem też, że korba jest na kwadrat i jeśli przejdę na Sorę (wtedy też wymiana suportu na Hollowtech) to rozwiąże to cały problem. Czy to prawda? Czy macie jakieś rady co do ustawienia tej przerzutki? Pomóżcie proszę, bo ręcę opadają, że rower nowy a nie wszystko działa jak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 Cytat Usłyszałem też, że korba jest na kwadrat i jeśli przejdę na Sorę (wtedy też wymiana suportu na Hollowtech) to rozwiąże to cały problem. Czy to prawda? Zależy od linii łańcucha Cytat Czy macie jakieś rady co do ustawienia tej przerzutki? Pomóżcie proszę, bo ręcę opadają, że rower nowy a nie wszystko działa jak trzeba Nie przejmuj się głupotami, jeśli będziesz jechał z prędkością odpowiednią dla tego przełożenia to ocierania łańcucha na pewno nie usłyszysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.