Gość Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) Cześć wszystkim, kupiłem swój pierwszy rower miejski z przerzutką w piaście (Sram T3, 3 biegi na łańcuszek). Będę zabierał się za regulację i konserwację - bo rower przyszedł w średnim stanie ale póki co mam pytanie co do kompatybilności manetek. Ta w moim rowerze jest zintegrowana z kierownicą/gripem ale niestety nie jest kompletna (nie posiada okienka z wskazaniem, który bieg został wrzucony). Dlatego zacząłem rozglądać się za częściami zamiennymi i w ogóle manetkami. Części zamiennych w ogóle nie znalazłem, więc nie mogę uzupełnić starej manetki, nie widzę też w ogóle możliwości kupienia nowych manetek do tej piasty poza prostą dźwigienką. Wygląda to słabo, kosztuje dużo (100 zł!)... Czy te sporo tańsze manetki od Shimano będą pasować? Czy jest jakaś alternatywa czy trzeba się albo pogodzić z uszkodzoną manetką albo zamienić ją na mało estetyczną dźwignię. Będę wdzięczny za podpowiedzi Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez kvoile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 http://e-bmx.pl/opis/9952255/manetka-sram--sachs-spectro-t3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 Dzięki, została jedna sztuka - super. Ale ten system został porzucony? Dlaczego nie ma normalnego dostępu do tych manetek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gelerth79 Napisano 20 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2023 Tak dla potomności. Jeśli kiedyś ktoś będzie szukał, pasują takie manetki w zamian sachs i sram T3 : https://www.sturmey-archer.com/en/products/detail/tss33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi