Skocz do zawartości

[Rower MTB koła 29' do 3000 zł] Indiana X-pulser 5.9 czy coś innego?

java777

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki @xgrzehoox Chciałem kupić w ciemno  18' kierując się przymierzonym Kellysem 80 w rozmiarze L.  W tabou 18' jest zalecana dla wzrostu 174-179cm ,a 20' dla 185-190cm (dziwna luka w rozmiarach) . Mam długie ręce i nogi więc boję się że przy 18' będę zbyt pochylony.

Biorę Kellysa Spider 90 w M - tutaj rozmiar jest 175-187cm i rama ma 19'. 

Ponadto jeden ze sprzedawców zwrócił uwagę na słabe koła i szprychy montowane w Tabou oraz strasznie badziewny lakier na ramie. 

Jedyny element w tym Kellysie który jest wątpliwej jakości jest przednia korba Samox na 34rzędach.  Czy można w przyszłości wymienić ją np. na Deore 36T na Hollowtechu tzn. czy mogę zastosować dowolny suport i korbę? 

Co do długości korby widziałem  że jest krótsza ,ale 20' jest na mnie za duża, węc co z tym zrobię? 

Cytat

Jedyny element w tym Kellysie który jest wątpliwej jakości jest przednia korba Samox na 34rzędach

To jesteś w stanie wymienić, zejdziesz z wagi i uzyskasz sztywność. Jednak to już dodatkowe koszty, może nie jest aż taka kiepska?

Może mieszam, ale czy dopuszczasz rower z napędem 2x10? Np. korba dużo lepsza niż w Kellys.

https://shopee.pl/Rower-górski-Northtec-Cayon-koła-29-cali--2x10--nowy--gwarancja-2-lata-i.821796449.18426315350

Pewnie -  dla mnie to nawet zaleta bo jeżdżę w 90% po płaskim terenie i napęd 2x10 zw. z korbą 36 bedzie na plus. Oprócz tego Kellysa sprzedawca polecał mi rowery Northtec i Unibike.  hamulce: GEMMA GA-900, hydrauliczne co to za wynalazek? ktoś się wypowie  na temat tego tabou?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...