tomrok Napisano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Cześć Kupował ktoś w merlincycles.com po brexicie? Jak z Vat bo piszą u siebie że wysyłają bez VAT, i ten do opłacenia w kraju. Znalazłem parę fantów i zastanawia mnie ich komentarz po przejściu do koszyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Jest jak piszą: w sklepie zapłacisz bez VATu, a polski urząd z dużym prawdopodobieństwem właduje Ci VAT i cło... Szkoda tego Brexitu, bo Merlin często miał świetne promki na opony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomrok Napisano 22 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Właśnie chodziło mi o koła i opony. No i widzę że nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cannondalePILOT Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 A orientuje sie ktos jak to wyglada jesli rower po zakupie jest odebrany w UK i zapakowany w busa i wwieziony do EU? Czy we Francji juz kontroluja teraz ladunki wwozone mocno? Kilka poprzednich rowerów kupilem w UK, ale bylo to jeszcze przed BREXIT. Teraz mam oko na kolejny zakup, ale nie ukrywam, ze nie chce sie tam za bardzo szarpac z nimi i tymi papierami. Jak ktos ma informacje z autopsji to niech cos wrzuci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiMoonn Napisano 16 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Miałem kopertę, z groszową reklamacją z UK (niechcianą ale producent w zamian na pytanie o kompatybilności uszkodzonej części z inną marką wysłał kopertę). Zapłaciłem za to 12 zł na poczcie przy cenie części ok 3 zł. I jeszcze przed tym kilka maili z Pocztą Polską, wypełnianie 2 albo 3 formularzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 17 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 (edytowane) Wyciągasz rower z pudła i jedziesz z nim jakbyś wracał z własną używką z wakacji. Nikt się nie przyczepi i nic nie zapłacisz. Nawet z USA przesyłałem rowery i części jako używki i tylko raz się tłumaczyłem. Wszystko po złożeniu wyjaśnień ,że to mój prywatny który musiałem nadać bo się jako bagaż nie załapał - przeszło. Po za tym mam swoje sklepy które doskonale już wiedzą jak nadawać paczki . Faktura na maila , zero papierów , opakowań fabrycznych w paczce i odpowiednia deklaracja. Edytowane 17 Lipca 2023 przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi