tomrok Napisano 22 Sierpnia 2022 Napisano 22 Sierpnia 2022 Cześć Kupował ktoś w merlincycles.com po brexicie? Jak z Vat bo piszą u siebie że wysyłają bez VAT, i ten do opłacenia w kraju. Znalazłem parę fantów i zastanawia mnie ich komentarz po przejściu do koszyka. Cytuj
Maciorra Napisano 22 Sierpnia 2022 Napisano 22 Sierpnia 2022 Jest jak piszą: w sklepie zapłacisz bez VATu, a polski urząd z dużym prawdopodobieństwem właduje Ci VAT i cło... Szkoda tego Brexitu, bo Merlin często miał świetne promki na opony... Cytuj
tomrok Napisano 22 Sierpnia 2022 Autor Napisano 22 Sierpnia 2022 Właśnie chodziło mi o koła i opony. No i widzę że nie warto. Cytuj
cannondalePILOT Napisano 27 Czerwca 2023 Napisano 27 Czerwca 2023 A orientuje sie ktos jak to wyglada jesli rower po zakupie jest odebrany w UK i zapakowany w busa i wwieziony do EU? Czy we Francji juz kontroluja teraz ladunki wwozone mocno? Kilka poprzednich rowerów kupilem w UK, ale bylo to jeszcze przed BREXIT. Teraz mam oko na kolejny zakup, ale nie ukrywam, ze nie chce sie tam za bardzo szarpac z nimi i tymi papierami. Jak ktos ma informacje z autopsji to niech cos wrzuci. Cytuj
DiMoonn Napisano 16 Lipca 2023 Napisano 16 Lipca 2023 Miałem kopertę, z groszową reklamacją z UK (niechcianą ale producent w zamian na pytanie o kompatybilności uszkodzonej części z inną marką wysłał kopertę). Zapłaciłem za to 12 zł na poczcie przy cenie części ok 3 zł. I jeszcze przed tym kilka maili z Pocztą Polską, wypełnianie 2 albo 3 formularzy. Cytuj
pecio Napisano 17 Lipca 2023 Napisano 17 Lipca 2023 (edytowane) Wyciągasz rower z pudła i jedziesz z nim jakbyś wracał z własną używką z wakacji. Nikt się nie przyczepi i nic nie zapłacisz. Nawet z USA przesyłałem rowery i części jako używki i tylko raz się tłumaczyłem. Wszystko po złożeniu wyjaśnień ,że to mój prywatny który musiałem nadać bo się jako bagaż nie załapał - przeszło. Po za tym mam swoje sklepy które doskonale już wiedzą jak nadawać paczki . Faktura na maila , zero papierów , opakowań fabrycznych w paczce i odpowiednia deklaracja. Edytowane 17 Lipca 2023 przez pecio Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi