Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] dobór korby w systemie narrow wide

Radek_89

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie. zacząłem składać rower. jest to rama z roweru kellys physio 10 z 2016 roku z tylną przerzutką bez przedniej. udało mi się już pomalować ramę na ładny czarny matt, została tylko kwestia napędu. domyślnie, w miejscu mufy suportowej siedział wkład na kwadrat 110mm 68mm accent, ale chciałbym go wymienić na coś na hollowtechu i teraz moje pytania są takie, czy stosując jakąś jednorzędową korbę z zębatką w systemie narrow wide (z uwagi na to, że chciałbym mieć z przodu tylko jeden blat bez przerzutki przedniej i aby łańcuch nie spadał) i tylną przerzutkę acerę shimano T3000SGS i kasetę Acera CS--HG201 z 9 przełożeniami, czy jest jakaś szansa, żeby to wszystko ze sobą działało i na jakim łańcuchu?

a jeśli nie, to co można zastosować na hollowtechu i do jakiej tylnej przerzutki? jestem tez skłonny odejść od tylnej przerzutki i założenia zębatki 13T z reduktorem i napinaczem alfine, który mam już w drugim swoim rowerze i którego udało mi się złożyć dzięki pomocy z tego forum i już jeżdżę na nim ponad 2 lata.

bardzo byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie wyboru korby i zębatki (do 500-600 zł) i łańcucha, gdyż chciałbym odejść od korb na kwadrat. bardzo serdecznie pozdrawiam i kłaniam się nisko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...