matbud15 Napisano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 Hej przymierzam się do kupna swojego pierwszego gravela, uzywany będzie dopiero w przyszłym roku tak więc zastanawiam się czy w światku rowerowym jest jakiś najlepszy okres na zakup? W sensie kiedy jest najtaniej/oferta jest najlepsza? Celuje w Rometa Aspre jeśli ma to jakieś znaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 Najlepszy okres to był jakoś w 2019 roku i wcześniej. Teraz się kupuje co jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 20 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 Jesień - zima, bo w sezonie jest oczywiście drożej. No i konkurencja mniejsza (większość budzi się ze snu zimowego wiosną, albo i latem), więc łatwiej się załapać na coś interesującego - przynajmniej w teorii (z dostępnością bywa różnie), a jak mamy trochę szczęścia, to i w praktyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 Obecnie najlepszy moment na zakup jest kiedy rower w ogóle się pojawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 20 godzin temu, KrissDeValnor napisał: Jesień - zima, bo w sezonie jest oczywiście drożej. Próbowałem tak kiedyś. Nie wiem czy to specyfika Treka, czy wszystkich ale odpowiedź była "nie ma", "nie wiadomo kiedy będzie", "nie wiadomo czy będzie". Jak coś się trafi, to będzie pewnie w lepszej cenie, no ale musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 21 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 Mi się opłaciło - pod koniec listopada, i ściągałem z pomocą kolegi z innego miasta, ale było warto (u mnie za bardzo nie było mowy o rabacie - jakieś 330 zł w bonach, a tam na dzień dobry 15% bez negocjacji ). Oczywiście są marki z zapisami na przyszły rok chyba Ja się nakręciłem i miałem trochę szczęścia - gdybym czekał do wiosny, to nie wiem czy bym się doczekał, a jeżeli tak, to pewnie musiałbym zapłacić więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemotk Napisano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 Nie wiecie czy da się zapisać na Unibike? Szukam Vipera ale nie ma nigdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 21 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 W tej chwili widzę w jednym ze stołecznych sklepów, ale mały rozmiar, bo 17" - dodatkowo Unibike podobno wymaga, żeby rower był dostarczony w 100% gotowy do jazdy, czyli w grę wchodzi odbiór osobisty, wysyłka na terenie Warszawy, albo pomoc znajomego ze stolicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.