Skunik Napisano 19 Sierpnia 2022 Napisano 19 Sierpnia 2022 Cześć chciałbym zmienić swojego hardtejla na rower dirtowy ponieważ czuje ze kola 29 nie pomagają mi w omijaniu przeszkód w zatłoczonym mieście. Chciałbym również nauczyć się skakać a mój obecny rower mi to uniemożliwia. Czy to dobry pomysł?
Brombosz Napisano 20 Sierpnia 2022 Napisano 20 Sierpnia 2022 Jak obecny rower to uniemożliwia to znaczy, że jest na ciebie za duży. I nie chodzi o koło, tylko o rozmiar ramy. Każdym zwykłym, rowerem da się skakać i na każdym idzie się tego nauczyć. Dirt jak najbardziej się sprawdzi, tylko będzie do wszystkiego, poza "szybkim pomykaniem". To rower z przełożeniem, które nie będzie szybkie.
Mod Team sznib Napisano 20 Sierpnia 2022 Mod Team Napisano 20 Sierpnia 2022 Poza tym na dircie jeździ się na stojąco, a to wyklucza szybkie pomykanie. Do takich zastosowań to nie dirt, ale hardtail trailowy w stylu Horneta od Dartmoora.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.