Arkadiusz2344 Napisano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Hej wszystkim, posiadam rower GHOST SQUARE CROSS ESSENTIAL AL U. Jeżdżę głównie po asfalcie oraz po ścieżkach rowerowych w lesie. Natomiast odczuwam ból pleców po jeździe po nierównościach. Chciałem się was zapytać, czy taki uprgade roweru będzie w porządku. Do tego myślę o zakupie mostka i kierownicy, aby jechało się bardziej komfortowo natomiast nie wiem, czy podczas jazdy w lesie na zjazdach z nierównościami może być niebezpiecznie. To, co chcę kupić: https://www.centrumrowerowe.pl/sztyca-amortyzowana-xlc-sp-s11-pd30980/ https://www.centrumrowerowe.pl/kierownica-trekkingowa-xlc-hb-c03-pd29007/ https://www.centrumrowerowe.pl/mostek-ergotec-high-charisma-pd17326/ Dajcie proszę znać co myślicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Zanim poczynisz takie zakupy w ciemno, może warto wybrać się na bike-fitting i dopiero potem ewentualnie kupić inny mostek czy kierownicę, ale już po poradzie jakie konkretnie te sprzęty mają być. Wydasz w sumie mniej, a efekt będzie dużo lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Jak nie na bikefitting to idź do ogarniętego fizjoterapeuty. Mi na problemy z kręgosłupem zalecono jazdę w bardziej pochylonej pozycji żeby uderzenia od nierówności nie szły równolegle do kręgosłupa + ćwiczenia rozciągające żeby mógł wygodnie w niej jeździć. Ale każdy przypadek jest inny więc warto skonsultować się z fachowcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Rozumiem że, zgodnie ze sztuką, podnosisz 4 litery z siodełka przy jeżdzie po nierównościach ? 😁 Pokaż zdjęcie roweru. Zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadiusz2344 Napisano 20 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 21 godzin temu, chrismel napisał: Jak nie na bikefitting to idź do ogarniętego fizjoterapeuty. Mi na problemy z kręgosłupem zalecono jazdę w bardziej pochylonej pozycji żeby uderzenia od nierówności nie szły równolegle do kręgosłupa + ćwiczenia rozciągające żeby mógł wygodnie w niej jeździć. Ale każdy przypadek jest inny więc warto skonsultować się z fachowcem. Aktualnie mam lekko pochyloną pozycję natomiast gdy pokonuje dziury na siedząco szybko jadąc to po tych uderzaniach w tyłek boli kręgosłup. W takim razie pozostaje mi podnosić tyłek i ewentualnie wybrać się na ten bikefitting. Rower jest taki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 Chodziło mi o zdjęcie Twojego roweru, z profilu. Celem ustalenia relacji wysokości siodełka względem kierownicy, oraz kilku innych drobnych niuansów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prix Napisano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 Fajny mostek, choć nie za tani. Kierownica ma chyba za duży skos/wygięcie w kierunku kierowcy- może zacznij od zakupu mostka. Jak by co są też adaptery Ahead nakładane na rurę sterową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.