Skocz do zawartości

[Warszawa i okolice trasy rowerowe] Problem z jazdą w Warszawie

Edwardo123

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze jedna trasa mi przyszła na myśl ale to jest ciut ponad 80 km. Do Nowego Dworu i z powrotem. Jedziesz nad Wisłą z jednej strony, wracasz z drugiej żeby nie było nudno. Zaletą jest prawie całkowity brak konieczności jazdy ruchliwymi drogami z samochodami. A i MTB się przyda na niewielkich fragmentach.

A jak się wybierzesz na Gassy to koniecznie podjedź do Góry Kalwarii zaliczyć kultową kawiarnię "Góra". Przy okazji popatrzysz sobie na szosówki o wartości niewielkiej kawalerki :) Można też przeprawić się promem i wrócić z drugiej strony Wisły. Co prawda końcówka jest nudnym wałem miedzeszyńskim ale to w sumie niewielki fragment całej trasy. I polecam jeszcze Zalesie Górne. Dojazd i powrót sympatyczny - w sam raz na gravela lub MTB.

Jako mieszkaniec tych okolic jak najbardziej popieram przedmówce w sensie Zalesie, Konstancin, lasy chojnowskie, trasa przez Gassy do Góry Kalwarii lub aż do Czerska. Tylko ja się zastanawiam, czy z tej strony Wisły nie ma jakiegoś odpowiednika? Bo mapy.cz od Pragi Południe pokazują mi dość ciągle ścieżki rowerowe wzdłuż Miedzeszyńskiego i Nadwiślańskiej aż do Józefowa i Otwocka, a tam już można do lasów Mazowieckiego Parku Krajobrazowego, bo autor ma MTB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...