chrismel Napisano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Jeszcze jedna trasa mi przyszła na myśl ale to jest ciut ponad 80 km. Do Nowego Dworu i z powrotem. Jedziesz nad Wisłą z jednej strony, wracasz z drugiej żeby nie było nudno. Zaletą jest prawie całkowity brak konieczności jazdy ruchliwymi drogami z samochodami. A i MTB się przyda na niewielkich fragmentach. A jak się wybierzesz na Gassy to koniecznie podjedź do Góry Kalwarii zaliczyć kultową kawiarnię "Góra". Przy okazji popatrzysz sobie na szosówki o wartości niewielkiej kawalerki Można też przeprawić się promem i wrócić z drugiej strony Wisły. Co prawda końcówka jest nudnym wałem miedzeszyńskim ale to w sumie niewielki fragment całej trasy. I polecam jeszcze Zalesie Górne. Dojazd i powrót sympatyczny - w sam raz na gravela lub MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Jako mieszkaniec tych okolic jak najbardziej popieram przedmówce w sensie Zalesie, Konstancin, lasy chojnowskie, trasa przez Gassy do Góry Kalwarii lub aż do Czerska. Tylko ja się zastanawiam, czy z tej strony Wisły nie ma jakiegoś odpowiednika? Bo mapy.cz od Pragi Południe pokazują mi dość ciągle ścieżki rowerowe wzdłuż Miedzeszyńskiego i Nadwiślańskiej aż do Józefowa i Otwocka, a tam już można do lasów Mazowieckiego Parku Krajobrazowego, bo autor ma MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Jakby autor się zdecydował odwiedzić Otwock lub okolice, to zapraszam na PW. Trochę lat na MTB tam spędziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Właśnie, jak nie musi być asfalt, to lasy na linii otwockiej maja fajne trasy MTB wyznaczone. I ciekawiej niż na szosie i rower bardziej pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwardo123 Napisano 19 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Godzinę temu, ChuChu napisał: Jakby autor się zdecydował odwiedzić Otwock lub okolice, to zapraszam na PW. Trochę lat na MTB tam spędziłem. No kiedyś chętnie, fajnie byłoby pojeździć po lesie, zawsze więcej rozrywki i adrenaliny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loel Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 sprawdź sobie krwawą pętlę i trasy przynależne do niej - może coś sobie wybierzesz dla siebie https://krwawa.kolo-ultra.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.