PawelW84 Napisano 18 Sierpnia 2022 Napisano 18 Sierpnia 2022 Cześć No właśnie, co wybrać ? Buty na platformy Endura MT500 Burner Flat czy Five Ten Freerider lub Five Ten Freerider PRO ?? Ktoś ma w tym temacie jakieś opinie ? Cytuj
Maciorra Napisano 18 Sierpnia 2022 Napisano 18 Sierpnia 2022 Butów Endury nie znam, 5.10 można brać w ciemno, ciągle chyba są najbardziej przyczepnym butami na rynku. Zwykle Freeridery to najwygodniejsze buty jakie miałem na nogach (nie tylko rowerowe, ale w ogóle najwygodniejsze) Podeszwa jak dla mnie ma akuratną sztywność, świetnie czuję w nich pedały, ALE to są buty na suchy warunek, chłoną potężne ilości wody i schną 3 dni. Nie wiem jak wersja Canvas bo nie miałem... Jako że jeżdżę cały rok, to jeżdżę w Freerider Pro - dla mnie ciut mniej wygodne, ale tylko ciut, za to w deszczu sprawują się dużo lepiej i szybko schną. Mają trochę sztywniejszą podeszwę od zwykłych Freeriderów. 1 Cytuj
PawelW84 Napisano 18 Sierpnia 2022 Autor Napisano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) Dzięki za info. Te pro się nie rozklejają? Z tego co czytałem nie są szyte po całym obwodzie tak jak zwykle Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez PawelW84 Cytuj
Maciorra Napisano 18 Sierpnia 2022 Napisano 18 Sierpnia 2022 Nie, u mnie nic się nie rozkleja. Po 2 latach jeżdżenia z podeszwy niedługo zostaną wióry, ale cała reszta jest w stanie bez zarzutu. 1 Cytuj
PawelW84 Napisano 19 Sierpnia 2022 Autor Napisano 19 Sierpnia 2022 A możesz podpowiedzieć jak u nich jest z rozmiarówka? Mam stopę 29,3mm brać 47 i 1/3?? Cytuj
Maciorra Napisano 19 Sierpnia 2022 Napisano 19 Sierpnia 2022 Ja normalnie noszę 44, Freeridery zwykle i Pro mam/miałem w rozmiarze 44 2/3. Przymierzałem też Impacty w tym rozmiarze i były za ciasne:) Bez przymiarki się nie obejdzie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi