gret Napisano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Witam, Ostatnio zmieniłem kasetę z SLX M7000 11/42 na XT M8000 11/46 oraz zębatkę w korbie XT M8000 36T do tego nowy łańcuch Shimano HG701. No i mam problemy z pracą po zmianie, łańcuch na niektórych koronka kasety mi ociera zewnętrzną stroną o górną koronkę. Tak jak by łańcuch był za szeroki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Hahahak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gret Napisano 14 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 @cervandes ale że hak tylnej przerzutki? sprawdzałem i jest dokręcony i "w miarę" prosty. Chyba że to było hahaha Chyba że też coś oczywistego zwaliłem przy tej wymianie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 15 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2022 @gret Miewałem już ze dwa razy w moim XT M8000 dokładnie taki sam objaw, że na dole kasety chodzi idealnie, na górze chodzi dobrze, ale sprawia wrażenie, że łańcuch ociera bokiem o większą, sąsiednią koronkę. Sytuacja się zmieniała diametralnie po prostowaniu metodą 'na przednie koło qr'* albo po prostu po wymianie haka. * Odkręcasz przerzutkę od haka, w miejsce przerzutki zapinasz koło przednie z ośką QR. I ustawiasz hak tak, aby to dodatkowe, zapięte na haku koło było idealnie równolegle ustawione względem tylnego koła roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gret Napisano 16 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2022 Dzięki za radę, zastosowałem co prawda inny patent z forum: Hak był krzywy nie dużo ale jednak i nie w tą stronę jak by się wydawało "na oko". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2022 A efekt? Gra gitara? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gret Napisano 16 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2022 Jakoś tak mechanicznie mi chodzi ten napęd, może po prostu musi się wszystko ułożyć i dotrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.