bartek_86 Napisano 13 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2022 Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem xc500 zakupionym dzięki waszym poleceniom, mam pytanie może jestem pedantyczny ale czy przednie koło nie powinno być zamontowane idealnie w środku amortyzatora? Pytam iż u mnie ewidentnie koło jest bliżej lewej strony o około 4mm oczywiście jest tak od samego zakupu, jakoś tak ostatnio ustawiałem kierownicę i trochę jest to irytujące że koło nie jest idealnie centralnie.. Czy jest możliwość przy sztywnej osi jakiejś regulacji? domyślam się że nie, w takim razie czemu jest aż tak duże przesunięcie, że pomiędzy lewą lagę a oponę ledwo mieści mi się palec, a pomiędzy prawą lagą a oponą wchodzi palec i jest jeszcze około 3-4mm luzu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 13 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2022 To koło nie jest centryczne, wymaga centry do wyśrodkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 13 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2022 To najpewniej jest problem z niewycentrowanym kolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_86 Napisano 13 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2022 Mhm ok dzięki za podpowiedzi, czyli pozostaje tak to zostawić, a ktoś się orientuję jaki koszt by był i ewentualnie gdzie by mogli dobrze wycentrować to koło? I czy w ogóle to dotykać skoro felga nie ma dużego bicia itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 13 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2022 Każdy większy serwis ogarnie, ~30zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi