Dokumosa Napisano 20 Sierpnia 2022 Napisano 20 Sierpnia 2022 Rozbierałeś je może? Bo od ponad roku bezpośrednio z chin pod marką mzyrh w tym korpusie jest ślizg (pomimo tej osi z interfejsem na klucz 15mm). Jest natomiast drugi model mzyrhów faktycznie na 3 maszynach (z płskimi platformami bez wubrzuszenia po srodku na oś).
Enadxx Napisano 20 Sierpnia 2022 Napisano 20 Sierpnia 2022 Kupowałem je w zeszłym roku. Rozebralem i budowa była taka sama ,jak na zdjęciach na aukcji gdzie je kupowałem.
remover Napisano 20 Sierpnia 2022 Napisano 20 Sierpnia 2022 A jest coś warte uwagi z plastykowych platform ale z plastykowymi "pinami". Bo jeżdżę w butach z podzeszwa z dość miękkiej pianki i te śrubki ją zniszczą. Coś w rodzaju Dartmoor Candy, ale o porządnej budowie jak te drugie MZYRH.
Enadxx Napisano 20 Sierpnia 2022 Napisano 20 Sierpnia 2022 Race face ride. Nylonowe z pinami. O ile dobrze kojarzę to tam są 2 łożyska i jeden ślizg. Oryginały to kupienia za ok 150zl
XC100S Napisano 23 Sierpnia 2022 Napisano 23 Sierpnia 2022 https://www.amazon.pl/dp/B08H5L2BX5?ref=ppx_pop_mob_ap_share Kręcą się idealnie ale platforma jest cała alu wraz z pinami. Opis trochę kłamie ale za tą cenę są git.
Proteader Napisano 31 Sierpnia 2022 Napisano 31 Sierpnia 2022 A jak mają się te Chińskie z 3 łożyskami do np dartmoor stream lub dartmoor candy pro? Obecnie mam stream i niestety po 2 latach ich żywot powoli dobiega końca. Waham się nad właśnie tymi dwoma modelami lub ewentualnie jakimiś podróbkami race face tyle żeby nie kosztowały miliony monet
Proteader Napisano 3 Września 2022 Napisano 3 Września 2022 Udało mi się znaleźć i kupić nawet tańsze niż te za 70zl. Komplet za 56zl https://www.amazon.pl/dp/B09D9CHT58/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_3DZFQJTRDHZASDB6E2FW?_encoding=UTF8&psc=1
Dokumosa Napisano 3 Września 2022 Napisano 3 Września 2022 Chciałbym zobaczyć co z nuch zostanie po sezonie targanua w terenie.
XC100S Napisano 3 Września 2022 Napisano 3 Września 2022 Nie zobaczysz bo się wcześniej rozlecą. Ale mogą być warte zakupu przy tak niskiej cenie. Później kupujesz nowe takie same np albo inne. Wystarczy zdawać sobie sprawę co się kupuje i za ile. Nie mieć nadzieji że będzie to produkt na długo.
Brombosz Napisano 3 Września 2022 Napisano 3 Września 2022 Cytat Później kupujesz nowe takie same np albo inne. Wystarczy zdawać sobie sprawę co się kupuje i za ile. Nie mieć nadzieji że będzie to produkt na długo. A to już zależy od tego jak się rozlecą. Ze skręconą kostką planu na takie same nowe raczej by nie było.
Mod Team sznib Napisano 6 Września 2022 Mod Team Napisano 6 Września 2022 W dniu 20.08.2022 o 15:58, remover napisał: A jest coś warte uwagi z plastykowych platform ale z plastykowymi "pinami". Bo jeżdżę w butach z podzeszwa z dość miękkiej pianki i te śrubki ją zniszczą. Coś w rodzaju Dartmoor Candy W dniu 20.08.2022 o 20:06, Enadxx napisał: Race face ride. Nylonowe z pinami. O ile dobrze kojarzę to tam są 2 łożyska i jeden ślizg. Oryginały to kupienia za ok 150zl Do niedawna miałem Candy, trzymanie mocno średnie. Jakiś tydzień temu zmieniłem na RF Ride i są o wiele lepsze. Większa platforma, bardzo dobre trzymanie, porównywalne z Straitline AMP z metalowymi pinami które miałem wcześniej. Buty Freerider Pro. Tak BTW te Caandy z Dartmoora to mają tylko nadruk, a de facto są to pedały VP 538 https://www.eurobike.pl/shop/2070-vp-538-pedaly-538-platforma-nylon-lozyska-os-cr-mo-odblaski.html Także jak ktoś szuka platform z plastikowymi pinami to polecam RF Ride.
Enadxx Napisano 7 Września 2022 Napisano 7 Września 2022 @sznib A i dla łydki/ piszczeli sa bardziej łaskawe niż pedały z metalowymi pinami
Brombosz Napisano 7 Września 2022 Napisano 7 Września 2022 Jest to argument. Tylko zastanawia mnie co się dzieje jak jest mokro, a buty to nie są Five Teny za pół tysiąca. Po coś te metalowe piny są ostre.
Enadxx Napisano 11 Września 2022 Napisano 11 Września 2022 Dzieje się to, ze latem byłem bardzo zadowolony z platform z plastikowymi pinami. Natomiast gdy zaczęła się wilgotna jesień wymieniłem je na platformy z metalowymi
Molekpl Napisano 12 Września 2022 Napisano 12 Września 2022 Mam pytanko. Mam dartmoor candy pro, jeździłem w nich zeszłą zimę i buty się na nich ślizgają. Zimą używam zwykłych butów trekingowych. Zastanawiam się jakie kupić sobie pedały na zimę. Bardziej nie który model tylko jakie piny. Pytanie stąd bo nigdy nie miałem pedałów z pinami i boję się trochę tych śrub. Znalazłem coś pośredniego czyli piny ale chyba nie takie ostre. Wydaje się, że to by tak buta nie zniszczyło, ale serio nie mam pojęcia jak się te zwykłe piny zachowują w stosunku do butów trekingowych. Ma ktoś doświadczenie albo przemyślenia i się podzieli ?
Brombosz Napisano 12 Września 2022 Napisano 12 Września 2022 Bierz na zimę ostre piny. Fakt, niszczą buty ale nie tak szybko jak mogłoby się wydawać. Bardziej docenisz trzymanie buta na mokrym od przejmowania się jego szybszym zużyciem. Poza tym, żeby zniszczyć buty od pinów w chwilę, to trzeba ubierać jakieś adidaski czy pumy na podeszwie z plasterka gumy. Na rower to słaby wybór.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.