mateusz28111989 Napisano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 Witam, obecnie jeżdżę na Krossie Level A4 z 2012r, koła 26". Wyposażony jest w amortyzator XCM V3 z RSLO. Chciałem go zmienić na coś w okolicach 1000zł. Zastanawiam się, czy warto dopłacać do Epixon'a? Z tego co wyczytałem, to różnią się koroną i wagą- raptem 200g. A może wybrać Manitou Markhor'a? Koła 26", rura sterowa Ahead 1 1/8", mocowanie hamulca tarczowego PM 160mm, oś QR 9mm. Dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 Markhor lepszy jeśli nie ważysz jakoś grubo ponad 80kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 Ponieważ sam kiedyś wsadziłem Epixona do Hexagona i co prawda byłem z tego zadowolony, ale powiem Ci kup tańszy. Wszystkie są ok i na każdym odczujesz różnicę, ale bezpośrednio między nimi to już tak niekoniecznie. No chyba, że zależy Ci na wadze to najlżejszy. Natomiast finansowo to po prostu ma średni sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz28111989 Napisano 11 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Dokumosa napisał: Markhor lepszy jeśli nie ważysz jakoś grubo ponad 80kg. Ważę 82-87kg w zależności od fazy księżyca i pory roku. 😁 Wszystko wiem, teraz będę polował na Markhora bo on teraz stoi 1200zł😕 a jak nie to Raidon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 1200 to kosztują boostowe markhory 29"... Tu masz czego potrzebujesz za tysiaka: https://biostern.abstore.pl/widelce-i-amortyzatory-manitou-markhor-26-100mm-czarny-9mm,c76,p3899,pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz28111989 Napisano 12 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 Czytałem w którymś wątku, mimo że to nówka sztuka, to trzeba zrobić serwis zerowy czy Manitou też się to tyczy? Druga sprawa, to rower mam biały z elementami czerwonego, a niestety Markhor występuje tylko w czerni...🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 Mało to rowerów z kolorem widła przeciwnym niż rama? Co do serwisu zerowego to w przypadku manitou, w szczególności skrajnie budżetowych jak ten, nie ma potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 Dużo jest rowerów z kolorem przeciwnym niż rama i każdy wygląda źle No ale czarny to nie najgorzej w końcu nie tylko on taki jest. Opony, siodełko, manetki, sztyca, uwalony smarem łańcuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pemekscreen Napisano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2022 zabawne są te kolorystyczne troski, MTB tak naprawdę są projektowane bardzo funkcjonalnie, podobnie jak stroje rowerowe, nigdy bym nie założył legginsów np. do kina, na prywatne spotkanie nie pisząc o profesjonalnym, ale na rower tightsy są najlepsze niektórzy producenci trochę się starają jeśli chodzi o wygląd rowerów, niemniej jednak rowery MTB i tak wyglądają pokracznie w większości przypadków, .... ale do rzeczy, z czego ma rurę sterową ten Manitou? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi