eustachiusz Napisano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 Muszę wymienić kółka w przerzutce Shimano 105, bo się wyrobiły tuleje i kółka też. Warto kupić te na łożyskach firmy BBB, czy lepiej oryginalne? Będzie ciszej? Lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 Najlepiej kupić Shimano na łożyskach maszynowych. Kółka są wymienne pomiędzy przerzutkami. Musisz tylko zwrócić uwagę na ilość zębów i to, czy górne kółko ma wysokie zęby czy nie. Oprócz tego, pełna dowolność. Czy będzie ciszej? Nie. Czy będzie lepiej? Być może, ale nie licz na zmianę która odmieni napęd. Kółka na ślizgach mają minimalny luz boczny, którego nie ma w tych na łożyskach maszynowych. Różnica w pracy jest minimalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 Ja bym wziął, a właściwie brałem do swojego GRX te: https://biostern.abstore.pl/przerzutki-tylne-kolka-przerzutki-rd-m8000,c121,p1909,pl.html Tutaj nie są dostępne, ale raczej bez problemu znajdziesz na Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachiusz Napisano 11 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 Właśnie ten luz się zrobił taki duży, ze kółko zaczęło stukać i prawie uderzać o wózek. Dwa tygodnie szukałem źródła hałasu. Nie wiem czy to normalne, ale rower ma przejechane 30 tys. km, więc chyba możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachiusz Napisano 11 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 A śruby od kółek ślizgowych będą pasowały do tych z łożyskami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.