Skocz do zawartości

[do 1500] rower trekkingowy

rthf

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, szukam roweru trekkingowego do 1500, głownie bede jezdzil w miescie (na uczelnie, sklepu itp.) i w wakacje na wsi. Ogólnie mam budżet 2000 ale musze kupic zabezpieczenie i moze licznik rowerowy.

Troche szukałem i myslę nad:

Romet wagant 2 ~1500zł

https://prorowery.pl/pl/p/Rower-Trekkingowy-ROMET-WAGANT-2-2021/977200

lub romet wagant 1 ~1200zł

https://prorowery.pl/pl/p/Rower-Trekkingowy-ROMET-WAGANT-2021/977398

Mam 180cm i 70kg

Oba na wolnobiegach... Ciężki nie jesteś, ale i tak nikomu nie polecam. Z tych dwóch bierz tego na tarczówkach, ale zdecydowanie lepszym wyborem byłby Riverside 500 lub Lazaro Aero V1, V2 bądź V3 i dokupienie błotników. A jakbyś był w stanie dołożyć do decathlonowskiego Elops 500 to już masz full wypas.

W dniu 11.08.2022 o 10:38, chudzinki napisał:

Oba na wolnobiegach... Ciężki nie jesteś, ale i tak nikomu nie polecam. Z tych dwóch bierz tego na tarczówkach, ale zdecydowanie lepszym wyborem byłby Riverside 500 lub Lazaro Aero V1, V2 bądź V3 i dokupienie błotników. A jakbyś był w stanie dołożyć do decathlonowskiego Elops 500 to już masz full wypas.

A duża jest różnica sprzętowa między Lazaro Aero V3 a Elops 500?

Nie ma za bardzo co porównywać to całkiem 2 różne rowery o różnym przeznaczeniu z całkiem innym napędem i wyposażeniem, Lazaro na pewno będzie sporo cięższy po "dopasażeniu miejskim" do tego nie ma oświetlenia z prądnicy co przy tego typu rowerze jednak bardzo się przydaje.

51 minut temu, rthf napisał:

A duża jest różnica sprzętowa między Lazaro Aero V3 a Elops 500?

Aero ma bardziej uniwersalny napęd. Elops ma najmiększe przełożenie 36x36 - to ciężko jeżeli mieszkasz w górzystym terenie. Sam osprzęt Lazaro jest lepszy, ale jak bardzo to nie wiem, bo nie miałem styczności z Microshift.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...