pers90 Napisano 10 Sierpnia 2022 Napisano 10 Sierpnia 2022 Witam, Mam 187cm wzrostu Zakupiłem przez internet rower Kellys soot 70 w rozm L. Sugerowałem się przedziałami wzrostu podanymi na stronie producenta. I podjechałem do serwisu u siebie w mieście i generalnie namieszali mi w głowie, że rower za mały, że na mnie to przynajmniej 57cm itp itd. Czy ktoś może posiada ten rower i podzieli się parametrami tj wzrostem i rozmiarem roweru ? Już nie wiem co mam robić, mogę go oddać ale nie chce mi się już szukać i czekać na inny nowy rower. Wolałbym go zostawić.
Mihau_ Napisano 10 Sierpnia 2022 Napisano 10 Sierpnia 2022 Cytat rower za mały, że na mnie to przynajmniej 57cm itp itd. Ale przecież masz 568mm Jest ok, najwyżej sobie mostek o 10mm dłuższy wstawisz jak będzie taka potrzeba
KNKS Napisano 10 Sierpnia 2022 Napisano 10 Sierpnia 2022 Miałem Soot'a w rozmiarze L. To duża rama. Przy moich 181cm był zdecydowanie za duży. Na Twoje 187cm będzie idealny. Ewentualnie, tak jak radzi kolega, dłuższy mostek.
pers90 Napisano 10 Sierpnia 2022 Autor Napisano 10 Sierpnia 2022 Dzięki panowie. Uspokoiliście mnie 😄, ale faktycznie w razie czego to dłuższy mostek i będzie git. Jestem laikiem dlatego każda sugestia jest dla mnie jak prawda objawiona. Może po prostu zacznę od tego, że zrobię nim trochę km i wtedy się wszystko wyjaśni. pozdrawiam
some1 Napisano 10 Sierpnia 2022 Napisano 10 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Mihau_ napisał: Ale przecież masz 568mm Pewnie chodziło o podsiodłową (54 cm). Ogólnie to zwarty rower jak na gravela w tym rozmiarze, krótki i niski. Czyli trochę jakbyś sobie szosę kupił.
modrzew Napisano 11 Sierpnia 2022 Napisano 11 Sierpnia 2022 Mam Soot 50, 180cm wzrostu, rozmiar M jest ok, mógłby być ciuńkę mniejszy ewentualnie. Czy to Soot 30, 50 czy 70, dowolny rocznik, ramy maja tę samą geometrię. 10 godzin temu, Mihau_ napisał: Ale przecież masz 568mm Cytat Pewnie chodziło o podsiodłową (54 cm). Też obstawiam, że zmierzyli faktyczną długość rury podsiodłowej i stąd raban. Np. w M to jest około 515mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.