Skocz do zawartości

[Kellys soot 70] Ktoś posiada ?

pers90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam 187cm wzrostu

Zakupiłem przez internet rower Kellys soot 70 w rozm L. Sugerowałem się przedziałami wzrostu podanymi na stronie producenta. I podjechałem do serwisu u siebie w mieście i generalnie namieszali mi w głowie, że rower za mały, że na mnie to przynajmniej 57cm itp itd.

Czy ktoś może posiada ten rower i podzieli się parametrami tj wzrostem i rozmiarem roweru ? Już nie wiem co mam robić, mogę go oddać ale nie chce mi się już szukać i czekać na inny nowy rower. Wolałbym go zostawić. 

Napisano
Cytat

rower za mały, że na mnie to przynajmniej 57cm itp itd.

Ale przecież masz 568mm

Jest ok, najwyżej sobie mostek o 10mm dłuższy wstawisz jak będzie taka potrzeba

Napisano

Miałem Soot'a w rozmiarze L. To duża rama. Przy moich 181cm był zdecydowanie za duży. Na Twoje 187cm będzie idealny. Ewentualnie, tak jak radzi kolega, dłuższy mostek.

Napisano

Dzięki panowie. Uspokoiliście mnie 😄, ale faktycznie w razie czego to dłuższy mostek i będzie git. Jestem laikiem dlatego każda sugestia jest dla mnie jak prawda objawiona. Może po prostu zacznę od tego, że zrobię nim trochę km i wtedy się wszystko wyjaśni.

pozdrawiam

Napisano
Godzinę temu, Mihau_ napisał:

Ale przecież masz 568mm

Pewnie chodziło o podsiodłową (54 cm).

Ogólnie to zwarty rower jak na gravela w tym rozmiarze, krótki i niski. Czyli trochę jakbyś sobie szosę kupił. 

Napisano

Mam Soot 50, 180cm wzrostu, rozmiar M jest ok, mógłby być ciuńkę mniejszy ewentualnie. Czy to Soot 30, 50 czy 70, dowolny rocznik, ramy maja tę samą geometrię.

10 godzin temu, Mihau_ napisał:

Ale przecież masz 568mm

Cytat

Pewnie chodziło o podsiodłową (54 cm).

Też obstawiam, że zmierzyli faktyczną długość rury podsiodłowej i stąd raban. Np. w M to jest około 515mm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...