cursarius Napisano 10 Sierpnia 2022 Napisano 10 Sierpnia 2022 Cześć, czy jest możliwość obrócić ten kapturek od blokady amortyzatora w jego lewą stronę. Gdy zakładam sakwę na kierownicę, linka pancerza przekręca się i wypada po jakimś czasie z gniazda. Da radę to ruszyć? Myślałem poprowadzić ją tak, jak nabazgroliłem na zdjęciu 🙃 Cytuj
TheJW Napisano 10 Sierpnia 2022 Napisano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) Może nie aż tak jak narysowana linia, bo będzie przeszkadzać korona widelca, ale oczywiście można blokadę ustawić w nieco innym kierunku. Nie widzę dokładnie, jaki typ blokady tam masz, ale powinieneś odkręcić 3 śrubki jak zaznaczyłem poniżej: następnie zdemontować elementy, przekręcić je w odpowiednią stronę i złożyć wszystko na nowo. W podręczniku serwisowym masz to bardzo dokładnie opisane. https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/service-manuals/rockshox/front-suspension/2021-2023-sid-and-sid-sl-service-manual.pdf strony 43 (demontaż) i 52 (montaż) Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez TheJW 1 Cytuj
cursarius Napisano 10 Sierpnia 2022 Autor Napisano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) Dzięki wielkie za info. Jutro to rozbieram i jak dobrze patrzyłem, tam jest sześciokąt. Starczy choć przestawić o jeden bok, aby linka nie była naprężona. Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez cursarius Obrót zdjęcia o 180 stopni Cytuj
TheJW Napisano 10 Sierpnia 2022 Napisano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) Nie no, teraz to jest fatalnie ustawione... Aż się pancerz gnie, a sprężyna od blokady w SIDach jest słaba, więc całość złapie trochę syfu, linka będzie miała większy opór i będzie Ci to świrować. Pod kapslem blokady jest korek od tłumika na klucz nasadowy 24mm. Cały mechanizm blokady jest do niego mocowany za pomocą śrubki z czubkiem (i jednej zwykłej) od góry której nie można za mocno dokręcić, bo porani się ów korek i potem może się z niego ześlizgiwać klucz - kiedyś tak sobie zrobiłem... 🤦♂️ Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez TheJW Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi