cursarius Napisano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 Cześć, czy jest możliwość obrócić ten kapturek od blokady amortyzatora w jego lewą stronę. Gdy zakładam sakwę na kierownicę, linka pancerza przekręca się i wypada po jakimś czasie z gniazda. Da radę to ruszyć? Myślałem poprowadzić ją tak, jak nabazgroliłem na zdjęciu 🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) Może nie aż tak jak narysowana linia, bo będzie przeszkadzać korona widelca, ale oczywiście można blokadę ustawić w nieco innym kierunku. Nie widzę dokładnie, jaki typ blokady tam masz, ale powinieneś odkręcić 3 śrubki jak zaznaczyłem poniżej: następnie zdemontować elementy, przekręcić je w odpowiednią stronę i złożyć wszystko na nowo. W podręczniku serwisowym masz to bardzo dokładnie opisane. https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/service-manuals/rockshox/front-suspension/2021-2023-sid-and-sid-sl-service-manual.pdf strony 43 (demontaż) i 52 (montaż) Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cursarius Napisano 10 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) Dzięki wielkie za info. Jutro to rozbieram i jak dobrze patrzyłem, tam jest sześciokąt. Starczy choć przestawić o jeden bok, aby linka nie była naprężona. Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez cursarius Obrót zdjęcia o 180 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) Nie no, teraz to jest fatalnie ustawione... Aż się pancerz gnie, a sprężyna od blokady w SIDach jest słaba, więc całość złapie trochę syfu, linka będzie miała większy opór i będzie Ci to świrować. Pod kapslem blokady jest korek od tłumika na klucz nasadowy 24mm. Cały mechanizm blokady jest do niego mocowany za pomocą śrubki z czubkiem (i jednej zwykłej) od góry której nie można za mocno dokręcić, bo porani się ów korek i potem może się z niego ześlizgiwać klucz - kiedyś tak sobie zrobiłem... 🤦♂️ Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi