googlownik Napisano 10 Sierpnia 2022 Napisano 10 Sierpnia 2022 Cześć. Jeśli zły dział, proszę o przeniesienie. Posiadam od jakiegoś czasu Rockridera ST 900 https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-rockrider-st-900-27-5/_/R-p-301098 I mam pytanie, może ktoś będzie miał taką wiedzę, jakiej firmy są tam zamontowane piasty? Nie ma żadnego oznaczenia, jedyne co wiem, to że na łożyskach maszynowych.
ChuChu Napisano 10 Sierpnia 2022 Napisano 10 Sierpnia 2022 Raczej nikt Ci na to pytanie nie odpowie, bo kto ma to wiedzieć oprócz Decathlon? Pewnie są to piasty jakiegoś dużego producenta, który robi tanią wersję dla Decathlon. Czytając "dużego", nie oczekuj że dostaniesz produkt wysokiej jakości, w niskiej cenie. Po prostu, jest kilku producentów którzy robią dla innych. Sugeruję też nie szukać bazując na kształcie korpusu. Już nie raz czytałem jakieś bzdury, gdzie ludzie trafiając mniej więcej kształtem obudowy, pisali że mają piasty Novatec lub coś podobnego. A co się właściwie dzieje? Chcesz zrobić serwis, czy o co chodzi?
googlownik Napisano 10 Sierpnia 2022 Autor Napisano 10 Sierpnia 2022 Dokładnie, chcę zrobić serwis, a dodatkowo ciekawość zjada Prawdę powiedziawszy, odnośnie producenta to niczego nie oczekiwałem
googlownik Napisano 11 Sierpnia 2022 Autor Napisano 11 Sierpnia 2022 Niestety nie mogę uzupełnić posta Dopytałem u źródła. Co prawda, niejednoznaczną odpowiedź dostałem, ale już bliżej niż dalej - piasty są najprawdopodobniej Joytecha na łożyskach maszynowych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.