Malcerz Napisano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 Nie wiem czy to liczy się jako sprzęt turystyczny, ale szukam słuchawek dokanałowych BT na rower. Mam w tej chwili całkiem niezłe słuchawki AmazFit PowerBuds ale mają jedną wadę - przy szybszej jeździe - z górki lub pod wiatr, wiatr bardzo huczy w uszach i mocno zagłusza dźwięk ze słuchawek. Wczoraj oddałem Samsunga Buds Pro bo były jeszcze gorsze. Aktywny ANC tylko WZMACNIAŁ huk wiatru tak że nawet przy ~20km/h mało co bylo słychać. Dodatkowo miały też głupie sterowanie dźwiękiem za pomocą dotyku. Strasznie czułe gdy poprawiałem słuchawki w uszach i kompletnie nieczułe gdy w trakcie jazdy próbowałem przełączać utwory. No i nie da sie sterować muzyką w rękawiczkach. AmazFity reagują nie na dotyk w na "wstrząsy' wiec można w nie pukać nawet w rękawiczkach i w czapce i zadziałają. Szukam więc słuchawek które mają taką budowę że nie będą huczeć na wietrze (ale nie te wielkie "nauszniki") i da się je sterować nie dotykiem a "pukaniem"(czyli w rękawiczkach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 Chyba wszystkie szumią na wietrze. Hałas można trochę zmniejszyć zakładając pianki Comply. Najbardziej pomaga czapka albo opaska na uszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malcerz Napisano 10 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 W zimie jeżdżę w czapce na uszach i jest dobrze. Ale w lecie czapka czy opaska jest mocno problematyczna. A te pianki to co robią? Oglądam te pianki na allegro - pasują do każdych słuchawek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 Tak ale musisz kupić odpowiedni rozmiar. Na stronie Comply jest konfigurator ale nie mają wszystkich słuchawek. Chodzi tylko o średnicę montażu więc jak tam nie ma to producent powinien podawać. Pianki uszczelniają dość dokładnie, na pewno znacząco lepiej niż silikony więc tego wiatru jest mniej, jest lepiej wygłuszony. Jednak nie oczekuj cudu. Czapka lub opaska robią to lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi