KooozaBiker Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Witajcie! Posiadam rower na shimano 105 R7000 i staję właśnie przed wyminą blatów. Wszystkie filmiki jakie widziałem na YT pokazują najpierw demontaż kobry z roweru. Czy miał już ktoś wcześniej taki "problem" i udało mu się to zrobić bez ściągania korby? Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Ale gdzie leży problem z wyjęciem korby? Przecież to w sumie prostsze niż wymiana blatów sama w sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goatonbike Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 @Mihau_ mam pewien uraz na psychice gdy to mechanik nie dokręcił mi ramienia i korba obkręciła mi się uszkadzając wielowypust a aktualnie mam korbę skręcona kluczem dynamometrycznym i nie chciałbym tego ruszać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Jeśli mały blat przejdzie przez pająka, to powinno się udać. Ale zabawy przy tym będzie co nie miara... Nie znam, ani nie widziałem nikogo, kto robiłby to w ten sposób. Jak wyżej, polecam zdemontować korbę i dopiero blaty. Całość wraz z ponownym złożeniem zajmie góra pół godziny, wliczając wypicie piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.