spidelli Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Cześć, witajcie! nie mam weny, a będę urlopował w Łebie. Oczywiście zabieram rower, jakby mnie zmęczyło leżenie na plaży. Czy ma ktoś propozycję jakichś tras rowerowych? Mogą być takie całodzienne, nawet do 100 km. Nie pogardzę gotowcem gpx. Trasy gravelowo-trekingowe, szutry, polne, asfalty (byle nie głównie, wśród ogarniętych amokiem kierowców pędzących na urlop ) , raczej nie piaski pustyni (jak się trafi odcinek, to trudno ale bez preferencji dla wydm). Ewentualnie jakieś punkty - atrakcje, do których must have popedałować. Zawsze sam sobie sprawdzam na mapie ale w tym roku doba u mnie wyjątkowo krótka... Dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Myślę, że to może być dobrą inspiracją: https://wanogagravel.pl/trasa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 8 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 @KSikorski Dzięki, że też nie pomyślałem o Wanodze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Takim "must ride" jest plaża, ale możliwość w miarę wygodnego przejazdu zależy od warunków w danym okresie. Niżej zdjęcia ze stycznia i kwietnia. Jeśli nie boisz się przesadnie o rower, to chociaż kilka kilometrów warto zrobić. https://www.facebook.com/znajkraj/posts/pfbid02BFrsFp4bmbtBr7xk3Jg2Wzt47DnuCMb7UUJyPEZZ9CN5ozMhDG6tumDbcTtYPF3fl https://www.facebook.com/znajkraj/posts/pfbid0CLDisXGyTe6VXntLmG7nx5EZZHtBAP1AWzDy1ZrbcHRnpS6GHRk1dp9HsdCkNWKTl Fragment plaży (z Rąbki do wysokości latarni w Czołpinie), a potem jeszcze słynne Kluki, obejmuje pętla wokół jeziora Łebsko. Ale warto robić ją ze świadomością dobrej własnej kondycji psychicznej Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 8 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 @szy Dzięki, o rower się nie boję tylko obawiam się o właściwosci jezdne w sypkim piachu Nie bierzemy podstawowego sprzętu lecz retro MTB na 26" kołach, opona 1,95 i 2.0. A jazda brzegiem morza - też o tym myślałem Pozdrawiam! PS. Coś mi się zdjęcia nie ładują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 8 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Dzięki, teraz jest ok 👍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 To na takich większych kółeczkach tym bardziej wypada spróbować Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 8 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Cytat tym bardziej wypada spróbować Słowo się rzekło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 8 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Z Łeby do Rowów plażą jest jakieś 30 km - gdyby udało się to przejechać w jakieś 2 -3 godziny, o ile jest to technicznie i fizycznie możliwe, to powrót mógłby wieść po trasie Wanogi... Wariant skrócony to Łeba - Czołpino... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Raczej nie do zrobienia. Piasek jak beton na pewno nie będzie, zakładaj raczej wolną jazdę, ale jazdę Do tego dojdzie zmęczenie po jeździe dość specyficzną nawierzchnią. Sugeruję na pierwszy raz najkrótszy możliwy odcinek, czyli właśnie Rąbka (wyrzutnia rakiet) - Czołpino (dawna jednostka wojskowa, latarnia). I wtedy powrót Wanogą lub przez Kluki (tu polecam rzucenie okiem na grupę szlaku R-10/EuroVelo 10 na Fejsie, może ktoś wrzuci info o aktualnym stanie bagien). Aha, wiatr też sprawdź Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 9 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 @szy Dziękuję za ogrom przydatnych informacji! Naprawdę robisz świetną robotę! Pozdrawiam i do zobaczenia na szlaku 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.