Zochan Napisano 7 Sierpnia 2022 Napisano 7 Sierpnia 2022 Witam serdecznie, gdyż jestem nowym użytkownikiem. Chciałbym Was się poradzić w doborze roweru. Interesuje mnie bardziej MTB, gdyż będę użykował rower w różnym terenie i przez cały rok. Skłaniam się ku hamulcom tarczowym bardziej mechanicznym ze względu na łatwiejsze w serwisowaniu w razie godziny "W". Na oku mam 3 marki rowerowe: Romet,Kross,Kands. Jeśli chodzi o użytkownika to grubo ponad 180cm wzrostu a waga 80kg. Wracam na rower po prawie 20 latach przerwy. Z góry dzękuję za wszystkie propozycje i porady.
Mihau_ Napisano 7 Sierpnia 2022 Napisano 7 Sierpnia 2022 Cytat Skłaniam się ku hamulcom tarczowym bardziej mechanicznym ze względu na łatwiejsze w serwisowaniu w razie godziny "W". Jeśli momentem krytycznym jest ewentualna czynność odpowietrzenia (bo w sumie nic innego nie możesz z hamulcami zrobić) to jak traktować konieczność regulacji hamulców mechanicznych wraz ze zużyciem klocków, która przy hydraulice nie występuje? Już nie mówiąc o skuteczności hamiowania
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.