ChuChu Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Hej, Potrzebuję informacji, jaka jest zewnętrzna średnica nakrętki kasety Shimano. Najlepiej takiej do koronki 11T, bo to najczęściej spotykana konfiguracja. Kupiłem kasetę CS-6600 14-25T i chciałbym wymienić oryginalną, na coś innego. Patrząc na dokumentację, nakrętka dla 11T jest inna niż dla 12 i 14T. Niestety nie mam możliwości zmierzenia aktualnej nakrętki, a chciałbym zamówić zamiennik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 11T - 35,5mm 12T - 38mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 7 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 Dzięki! 2.5 mm to całkiem dużo, więcej niż się spodziewałem. Orientuje się ktoś, czy w takiej sytuacji mogę użyć mniejszej nakrętki do koronki 14T? Nie za bardzo widzę powód dlaczego bym nie mógł, no ale jednak z jakiegoś powodu już dla 12T jest większa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 @ChuChu Nie możesz. Nie będzie trzymać odpowiednio mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.