Ewwwa Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Cześć, kupiłam właśnie nowe buty Bontrager. Teoretycznie przystosowane są do montażu SPD, ale nie wiem jak to zrobić. Czy powinnam wyciąć ten kawałek podeszwy? wydłubac się nie da. Z góry dziękuję za pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Wyjmij wkładkę z buta i popatrz od środka, czy nie ma tam jakichś kołków albo śrubek trzymających ten element. Kawałek podeszwy musi się jakoś demontować, jeśli to faktycznie buty SPD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewwwa Napisano 6 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Po wyjęciu wkladki jest materiałowa zaklejka, której na razie nie zerwałam, ale wyczuwam pod nią dziurki w metalowej płytce. Przynajmniej tak sobie to wyobrażam. Napisałam też do sklepu, może mi coś poradzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Prawdopodobnie trzeba wyrzezać tapeciakiem ten kawałek gumy dookoła miejsca na bloki. Miałem tak samo w Five Ten Kestrel kilka lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Jak na mój gust, to trzeba podważyć z przodu lub z tyłu i po prosty zerwać. Widać nawet, że jest specjalne nacięcie wokół gumy w miejscu, gdzie powinno się przykręcać bloki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewwwa Napisano 8 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Też mi się wydawało, że to nacięcie, ale bez tapeciaka chyba sie nie obejdzie, tak ja pisałam wydłubać sie nie da. Nie chciałabym zepsuć, jak się okaże, że to tylko atrapa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Co to za model butów? Mają jakąś nazwę, symbol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Na 99% trzeba chlastać. Internety wspominają coś o butach bontrager z zaślepionym miejscem na bloki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewwwa Napisano 8 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Taką podeszwę mają bontrager Race mountain WSD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Jak nic trzeba to oderwać lub wyciąć. Udało mi się znaleźć takie zdjęcie, na którym widać, że ten kawałek gumy został usunięty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewwwa Napisano 8 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Rzeczywiście tak wygląda, zaraz będę próbować, bardzo dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewwwa Napisano 9 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Dziękuję wszystkim za wsparcie, okazuje się że zaślepka była pięknie wklejona i trzeba było się wdłubać z przekonaniem. Poza tym buty fajne, lekkie i dobrze się trzymają nogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi