Imbirrrrrrr90 Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Siema mam problem ponieważ szukam dobrego roweru MTB do 4000zl+/- większości jeżdżę po lasach drogach czasem z jadę z schodów mam 15 lat 175cm wzrostu i czy byłby ktoś tak miły i zaproponował mi coś dobrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Rockrider XC100, trochę ponad budżetem, ale to naprawdę fajny sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Ewentualnie poluj na Rockridera Explore 540: https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-rockrider-expl-540-29/_/R-p-329414 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imbirrrrrrr90 Napisano 6 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Zobacze dzk 33 minuty temu, bogus napisał: Rockrider XC100, trochę ponad budżetem, ale to naprawdę fajny sprzęt. W jakim rozmiarze dla mnie 175cm wzrostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 Jesteś pomiędzy M i L. Raczej celowałbym w M, ale bez przymiarki będzie ciężko. Explore 540 to też bardzo fajna opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burchlak Napisano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 175cm wzrostu to knyp Ja mam 195 i reach 430, a jestem posrednio rozciagniety przy mostku 8cm, TT 66cm. Rockrider ma 425mm w M lub 415mm w S przy mostku 6cm, TT 60cm dla S. On jest pomiedzy S i moze M, zalezy co chce uzyskac. Mozna wydac tyle samo i dostac cos, co nam sie podoba. Giant/canon, moze spec? Przynajmniej ramy fajniejsze, a nie decathlon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 15 lat i 175 wzrostu to bierz L, Ty przecież co kilka miesięcy masz centymetrów więcej. Rockrider najlepszym wyborem dla Ciebie bo łatwy w serwisie, sam dasz radę zrobić podstawowe sprawy albo wymianę na nowe części. Jak uszkodzisz koło czy nawet rama pęknie to serwis Decathlon cię pozytywnie zaskoczy. Tylko nie mów że schodami jeździsz w obie strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imbirrrrrrr90 Napisano 9 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 W dniu 6.08.2022 o 15:11, bogus napisał: Rockrider XC100, trochę ponad budżetem, ale to naprawdę fajny sprzęt. A dlaczego rockrider a nie naprzykład inna marka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Serwis na miejscu, w każdym mieście większym i mniejszym. Serwis często wymienia części czy całe koła np na nowe bez żadnych pytań co z rowerem się działo. Centrowanie koła poza sezonem np robione jest od ręki, uzupełnianie szprych, czy czyszczenie bębenka. Prosta konstrukcja w sensie łożyska maszynowe, bębenek, stery, suport. Dużo części np łańcuch, klocki, kupisz w sklepie Decathlon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 17 minut temu, Imbirrrrrrr90 napisał: A dlaczego rockrider a nie naprzykład inna marka ? Bo zabudowa tych samych części w innym "markowym" rowerze powoduje, że musisz szukać roweru w przedziale ok 6000zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 9 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Dokładnie z powyższych powodów Rockrider jest tak opłacalny. U innych dostajesz to samo w wyższej cenie lub zauważalnie gorszy sprzęt za tyle samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 4 godziny temu, XC100S napisał: Serwis na miejscu, w każdym mieście większym i mniejszym. Generalnie prawda ale czasami robiony przez studentów dorabiających w wakacje. W moim przypadku nie chciało im się nawet przetrzeć łańcucha dla pozorów. 😂 A zimą - narty mają pierwszeństwo 🤣 Żeby nie było - wiele serwisów przy sklepach rowerowych też miewało wpadki (krzywo przykręcona przerzutka przednia, skrzywiony jak tylnej). Nie jestem przeciw, tylko dorzucam swoje 3 grosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Ten serwis, itp. to chyba ostatnie co bym wymienił jako zaletę zakupu roweru w Decathlonie Ot, mają przyzwoite ceny na tle innych producentów i w kwestiach gwarancyjnych są zwykle frontem do klienta. Reszta to takie trochę naciąganie i szukanie pozytywów na siłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Oczywiście że tak ale nie jest to szukanie plusów na siłę. Przez ich częsty brak kompetencji dostaje się nową część. Ja nie pisze co mi się wydaje a tylko i wyłącznie to co miało i ma miejsce. Aktualnie mam trzy rowery z Decathlon a w sumie już było sześć. Fakt to też że korzystam tylko z jednego serwisu w moim mieście. Wiem jak te sprawy wyglądają gdzie indziej i dlatego "promuje" Decathlon 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.