Skocz do zawartości

[14000] MTB Full

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Miałem już temat z MTB do 5000 PLN ale postanowiłem podnieść poprzeczkę ale to już ostatecznie.

Kwota jaką mam do przeznaczenia to 14000 PLN i ani złotówki więcej.

Coś o mnie, mam 180 cm wzrostu, 80 kg wagi. Rower z przeznaczeniem na dojazdy do pracy jak i do zabawy. Od zawsze marzyłem o FULLu i tej drogi się trzymam. Dodam, że rower będę chciał w przyszłości zelektryfikować i pchać się nim w najgorsze tereny.

W oko mi wpadł Wheeler RAPTOR CARBON na osprzęcie SRAM GX EAGLE jak i heble MAGURA MT5. Akurat przy elektryfikacji roweru hamulce to podstawa więc miałbym już coś na wysokim poziomie.

Forum czytam od 2/3 tygodni, widzę że często w podobnym moim budżecie pojawia się Rockrider XC 900 S 29 i w sumie też byłby OK lecz na ten moment niedostępny (będzie pod koniec sierpnia). Pytanie do Was, brać Wheeler RAPTOR CARBON, czekać na Rockrider XC 900 S 29 czy może jeszcze coś innego lepszego macie do zaproponowania? A jeżeli już brać Wheeler RAPTOR CARBON to jaki rozmiar ramy?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi w tym temacie.

Konfig wygląda przyzwoicie, geo wg mnie taka sobie, w sensie za krótkie te rowery i nie ma info o długości podsiodłówki, więc trudno powiedzieć jak długiego droppera można tam wsadzić. Strona angielska, o ile widzę, nic w temacie nie wyjaśnia, a nawet nie wspomina o tym jaki tam jest mykmyk . Na polskiej stronie piszą z kolei, że w L siedzi sztyca 150mm a to szału nie robi, nawet dla kogoś z tak krótkimi odnóżami jak ja.

kupujesz nowy lekki rower do XC który i tak już dobrze podjeżdża i w miare dobrze zjeżdża, dokupujesz napęd elektryczny, tracisz gwarancję. Rower dalej zjeżdża "w miare", wydałeś kupe kasy zamiast od razu kupić elektrycznego fulla który bedzie super podjeżdżał i lepiej zjeżdżał. Nie wspominając o gwarancji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...