sauber94 Napisano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Cześć. Miałem już temat z MTB do 5000 PLN ale postanowiłem podnieść poprzeczkę ale to już ostatecznie. Kwota jaką mam do przeznaczenia to 14000 PLN i ani złotówki więcej. Coś o mnie, mam 180 cm wzrostu, 80 kg wagi. Rower z przeznaczeniem na dojazdy do pracy jak i do zabawy. Od zawsze marzyłem o FULLu i tej drogi się trzymam. Dodam, że rower będę chciał w przyszłości zelektryfikować i pchać się nim w najgorsze tereny. W oko mi wpadł Wheeler RAPTOR CARBON na osprzęcie SRAM GX EAGLE jak i heble MAGURA MT5. Akurat przy elektryfikacji roweru hamulce to podstawa więc miałbym już coś na wysokim poziomie. Forum czytam od 2/3 tygodni, widzę że często w podobnym moim budżecie pojawia się Rockrider XC 900 S 29 i w sumie też byłby OK lecz na ten moment niedostępny (będzie pod koniec sierpnia). Pytanie do Was, brać Wheeler RAPTOR CARBON, czekać na Rockrider XC 900 S 29 czy może jeszcze coś innego lepszego macie do zaproponowania? A jeżeli już brać Wheeler RAPTOR CARBON to jaki rozmiar ramy? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Brak w tabelce geo reach, stack i długości podsiodłówki i bądź tu mądry:) Poza tym dojazdy do pracy to najlepiej na jakimś szrocie, a do zabawy to coś w rodzaju tego fulla. Chyba, że dojazd do pracy masz po jakichś wymagających szlakach::) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sauber94 Napisano 5 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Tutaj są wszelkie szczegóły na temat ramy: https://wheelerbikes.com/en/product/raptor-2/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Konfig wygląda przyzwoicie, geo wg mnie taka sobie, w sensie za krótkie te rowery i nie ma info o długości podsiodłówki, więc trudno powiedzieć jak długiego droppera można tam wsadzić. Strona angielska, o ile widzę, nic w temacie nie wyjaśnia, a nawet nie wspomina o tym jaki tam jest mykmyk . Na polskiej stronie piszą z kolei, że w L siedzi sztyca 150mm a to szału nie robi, nawet dla kogoś z tak krótkimi odnóżami jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Krótko zbieraj dalej na tego elektryka bo próba uprądowienia tego typu roweru samemu to jakaś głupota do sześcianu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sauber94 Napisano 5 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Dlaczego tak twierdzisz? Możesz rozwinąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 kupujesz nowy lekki rower do XC który i tak już dobrze podjeżdża i w miare dobrze zjeżdża, dokupujesz napęd elektryczny, tracisz gwarancję. Rower dalej zjeżdża "w miare", wydałeś kupe kasy zamiast od razu kupić elektrycznego fulla który bedzie super podjeżdżał i lepiej zjeżdżał. Nie wspominając o gwarancji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sauber94 Napisano 5 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 W takim razie czy mogę Cię prosić o zaproponowanie elektryka który zjeżdża "w miarę"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sauber94 Napisano 5 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Pytam czy możesz zaproponować mi jakiegoś elektryka fulla wartego uwagi jak i zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Coś w stylu: https://allegro.pl/oferta/rower-cube-stereo-hybrid-120-pro-625-18-2022-12232430500 Także musiałbyś dołożyć do budżetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.