Skocz do zawartości

[Licznik rowerowy] do 500 zł

Joker86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry.

Dobry sprawdzony licznik rowerowy , z kadencja?

Zastanawiam się nad Sigma 23.16,czy to dobry wybór?

Ktoś coś?

Dzięki pozdrawiam.

Napisano
Cytat

Zastanawiam się nad Sigma 23.16,czy to dobry wybór?

Raczej beznadziejny. Ten licznik nie ma gps i działa wyłącznie z kodowanymi czujnikami.

Poszukaj sobie czegoś z GPS łączącego się z czujnikami poprzez ANT+ i BT a do tego jakiś uniwersalny czujnik kadencji. Zarejestrujesz sobie ślad a do tego będziesz miał o wiele łatwiejszą analizę danych z jazdy

Najtaniej wyjdzie igs10s i czujnik magene. Linki masz z decathlona ale znajdziesz to samo na aliexpress jeśli nie przeszkadza ci trochę czekania w zamian za lepszą cenę

https://www.decathlon.pl/p/mp/igpsport/igs10s-licznik-rowerowy-z-gps-igpsport/_/R-p-d4e37d3d-2d12-4d03-acc5-5cd46a849d81?mc=d4e37d3d-2d12-4d03-acc5-5cd46a849d81_c1

https://www.decathlon.pl/p/czujniki-kadencji-bez-magnesu-ant-bluetooth-smart/_/R-p-312740?mc=8595961

Napisano

Rodzina Sigma Rox się lekko rozrosła, taki np. 4.0 + osobno czujnik kadencji powinien się zmieścić w 500zł. Masz GPS,  synchro do ich apki Sigma Ride, stamtąd do Stravy jeśli używasz...

Napisano

igsport, megane, bryton rider 15, bryton rider 15e, bryton rider 420....tyle w temacie. Od siebie polecam brytona. Za ok.500zł idzie kupić brytona 320e w zestawie z paskiem i czujnikiem kadencji. Aplikację poprawili więc wszystko ładnie się zrzuca do apki brytona czy tam stravy. Soft garmina wiadomo lepszy, ale ceny liczników też wyższe.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Dzisiaj kupiłem i przetestowałem Sigme Rox 4.0. Pierwsze wrażenia pozytywne z jednym małym ale..wydaje się mi, że licznik nie pokazuję dokładnie pomiaru nachylenia, według mnie jest o pare % zaniżone. Niestety nie mam innego licznika z GPS dla porównania. Generalnie wielkość wyświetlacza jest akurat, czytelność świetna, możliwości personalizacji ekranu treningu przez aplikacje, GPS się łączy błyskawicznie i licznik dobrze współpracuje z systemem iOS. To na razie wszystkie pierwsze spostrzeżenia, dodatkowe testy już niedługo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...