Joker86 Napisano 4 Sierpnia 2022 Napisano 4 Sierpnia 2022 Dzień dobry. Dobry sprawdzony licznik rowerowy , z kadencja? Zastanawiam się nad Sigma 23.16,czy to dobry wybór? Ktoś coś? Dzięki pozdrawiam.
Mihau_ Napisano 4 Sierpnia 2022 Napisano 4 Sierpnia 2022 Cytat Zastanawiam się nad Sigma 23.16,czy to dobry wybór? Raczej beznadziejny. Ten licznik nie ma gps i działa wyłącznie z kodowanymi czujnikami. Poszukaj sobie czegoś z GPS łączącego się z czujnikami poprzez ANT+ i BT a do tego jakiś uniwersalny czujnik kadencji. Zarejestrujesz sobie ślad a do tego będziesz miał o wiele łatwiejszą analizę danych z jazdy Najtaniej wyjdzie igs10s i czujnik magene. Linki masz z decathlona ale znajdziesz to samo na aliexpress jeśli nie przeszkadza ci trochę czekania w zamian za lepszą cenę https://www.decathlon.pl/p/mp/igpsport/igs10s-licznik-rowerowy-z-gps-igpsport/_/R-p-d4e37d3d-2d12-4d03-acc5-5cd46a849d81?mc=d4e37d3d-2d12-4d03-acc5-5cd46a849d81_c1 https://www.decathlon.pl/p/czujniki-kadencji-bez-magnesu-ant-bluetooth-smart/_/R-p-312740?mc=8595961
Maciorra Napisano 5 Sierpnia 2022 Napisano 5 Sierpnia 2022 Rodzina Sigma Rox się lekko rozrosła, taki np. 4.0 + osobno czujnik kadencji powinien się zmieścić w 500zł. Masz GPS, synchro do ich apki Sigma Ride, stamtąd do Stravy jeśli używasz...
nossy Napisano 5 Sierpnia 2022 Napisano 5 Sierpnia 2022 igsport, megane, bryton rider 15, bryton rider 15e, bryton rider 420....tyle w temacie. Od siebie polecam brytona. Za ok.500zł idzie kupić brytona 320e w zestawie z paskiem i czujnikiem kadencji. Aplikację poprawili więc wszystko ładnie się zrzuca do apki brytona czy tam stravy. Soft garmina wiadomo lepszy, ale ceny liczników też wyższe.
Mondeus87 Napisano 29 Sierpnia 2022 Napisano 29 Sierpnia 2022 Dzisiaj kupiłem i przetestowałem Sigme Rox 4.0. Pierwsze wrażenia pozytywne z jednym małym ale..wydaje się mi, że licznik nie pokazuję dokładnie pomiaru nachylenia, według mnie jest o pare % zaniżone. Niestety nie mam innego licznika z GPS dla porównania. Generalnie wielkość wyświetlacza jest akurat, czytelność świetna, możliwości personalizacji ekranu treningu przez aplikacje, GPS się łączy błyskawicznie i licznik dobrze współpracuje z systemem iOS. To na razie wszystkie pierwsze spostrzeżenia, dodatkowe testy już niedługo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.