dawid1122 Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Witam Tak jak w temacie szukam roweru szosowego, byłaby to moja pierwsza styczność z tego typu rowerem. Roweru potrzebuję do treningów na trasach 40-60 km 3-4 razy w tygodniu, ale po zaznajomieniu się coś powyżej 100 też. Wiek 23 Wzrost 188 Waga 87, docelowo chcę zejść do 80 Z tego co wyczytałem odpowiedni będzie rozmiar XL, nie zamierzam w niego inwestować w przyszłości więc powinienem szukać z roweru z hamulcami szczękowymi, tak? Na co zwrócić jeszcze uwagę? Po kilku h czytania przeróżnych forów, blogów znalazłem ten portal z taką polecajką na rok 2022. Może ktoś ma z którymś do czynienia lub zna się i może doradzić. Dorzucam jeszcze rower z Decathlonu, który zachęca mnie opiniami. - LINK - EDR AF 105 Proszę o pomoc w wyborze, na codzień nie siedzę w rowerach, a chciałbym kupić rower o najlepszym stosunku ceny do jakości. Jeśli jest warto dołożyć kilka stów, to jestem w stanie dołożyć. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Cytat Z tego co wyczytałem odpowiedni będzie rozmiar XL Każdy model ma wlasną rozmiarowke, nie ma reguły Cytat , nie zamierzam w niego inwestować w przyszłości więc powinienem szukać z roweru z hamulcami szczękowymi, Za 5k nie ma na rynku nowych rowerów z hamulcami tarczowymi, które byłyby warte uwagi. Wszystko będzie 10kg klocami na mechanice Jeśli musi być nowy to ten van rysel jest zdecydowanie najlepszym wyborem. Jakiekolwiek dorzucanie ma sens kiedy osiągnąłbyś kwotę pozwalającą na zakup czegoś na hydraulice, najtaniej teraz chyba vento 5.0 da się wyrwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Cytat van rysel jest zdecydowanie najlepszym wyborem. W cenie jest nawet klucz dynamometryczny, że o dzwonku nie wspomnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 @spidelli szczerze mówiąc dopiero po twoim komentarzu przeczytałem cały opis xd jeszcze lampki są A co do tematu to za te ~5k można mieć już przyzwoity, używane karbolinium https://www.olx.pl/d/oferta/cube-gtc-agree-sh-ultegra-11s-carbon-szosa-mavic-CID767-IDN5XxN.html?reason=seller_listing|olx_shop_basic https://szybkierowery.pl/produkt/centurion-gigadrive-carbon-ultegra-r-58/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Ponoć jakby dołożyć do 6k to idzie kupić rometa na karbonie z shimano 105- no ale na stronie dostępny tylko rozmiar 49. Na pocieszenie zostaje dzwonek w van ryselu😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Jest jeszcze wysyłkowe Rose Pro Sl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Rose kosztuje 1400+50 na wysyłkę, ojro ponad 4,7 więc wyjdzie prawie 7k. Do tego kilka tygodni czekania, sezon się praktycznie skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2022 @Mihau_ To Rose Pro Sl, na 105 nieopłacalny? czekac np i w zimie kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2022 A co ci pora roku zmieni? Rose ma świetną ramę ale to ciągle aluminium i mam wątpliwości, że warto dopłacać 2k względem takiego np. van rysela, gdzie cały czas mowa o pierwszej szosie, która docelowym rowerem prawdopodobnie nie będzie. Do tego bierz pod uwagę, że do jazdy potrzebujesz też kasku, okularów, ciuchów, licznika, oświetlenia, koszyków na bidony, bidonów, podstawowych narzędzi jakie będziesz ze sobą zabierał a w niedalekiej przyszłości też butów+pedałów. Same te "dodatki" będą 2k kosztować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2022 Szukałbym używki w dobrych pieniądzach na 105. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.