spidelli Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 W dniu 5.12.2022 o 23:27, Greg1 napisał: Mam ochotę go odnaleźć i odkupić 😁 Właśnie się zastanawiam, czy udźwignę projekt. Z jednej strony, brak mi wiedzy i umiejętności, by utrzymać rower w dobrym stanie na częściach z epoki, jeśli nie na oryginalnych. Z drugiej - potrzebuję rowerów bardziej użytkowych czyli takich, których nie szkoda eksploatować bo części są dostępne. Innymi slowy - szkoda mi zajeżdżać dziadka, a też nie ma sensu, żeby u mnie rdzewiał. Gdyby ktoś chciał mi pomóc w decyzji 😉🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 Rozsądek jednak podpowiada, że jednak lepiej mieć kolejny użytkowy rower. No chyba, że masz warsztat/galerię w starej stodole jak kolega Sobek i możesz powiesić w nim sobie na ścianach kilka pięknych klasyków 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 No nie bardzo z tym miejscem. W tej chwili stan wynosi 7 rowerów. W tym - 3 żony 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 Też nazywam swoje rowery damskimi imionami, ale z żadnym się jeszcze nie ożeniłem, szacun! 😜 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 1 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2023 Chciałem dziś wyczyścić i nasmarować lewą manetkę i niestety część śruby została w korpusie manetki, to co wyszło nijak się nie chce wkręcić z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 (edytowane) Ja to widzę tak - nie każdy rower z epoki jest klasykiem. Na miano klasyka konstrukcja musi zasłużyć , czyli musi mieć to coś co ją wyróżniało w tamtym czasie. I choć łezka w oku się kręci z natłoku sentymentu to ten rower jest złomkiem . Inaczej to ujmując rowerem do dojechania / rowerem użytkowym / bułkowozem .😉 Edytowane 3 Lipca 2023 przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi