Skocz do zawartości

[rama] jaka pod napęd 3x?

Gaban80

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, Gaban80 napisał:

Ta rama mosso ma właśnie sztywną os wewnętrzne prowadzeniem linek

Taaaa, a te przelotki na rurze to ozdoba?

Pancerz/przewód hamulcowy idzie cały czas na zewnątrz a linka przerzutki jest schowana wyłącznie w rurze skośnej

Napisano
4 godziny temu, Gaban80 napisał:

Tak

M6000 z 3 blatami ustawisz na ramie boost? Jesteś pewien? Już z 2 blatami był kłopot w linii łańcucha...

Napisano

Poddałem się ,nie ma na świecie fajnej ramy  23 całe  do sprzedania 😭

Oczywiście w normalnych pieniądzach tzn do ok 2500

Napisano

Za 2500 to przed wzrostem cen ( początek 2020 ) to fajnej ramy nie było, a teraz to w ogóle.

Zresztą nie od dziś wiadomo, że kupuje się cały rower z ramą i potem go upgraduje, a nie ramę do posiadanego osprzętu bo zawsze wyjdzie drożej ( no, dobra, nie licząc okazji ).

Napisano

Nie jest zły choć zastanowiłbym się czy nie lepiej poszukać na karbonowej ramie ale trochę niższym osprzęcie. 12s nadal jest dość drogie w użytkowaniu, taka kaseta xt to coś koło 6 stów

Napisano

Tylko że ciężko coś znaleźć z przerzutką z przodu 

Ja ważę 100kg więc nie zalezy mi na karbonowej ramie a tak w ogóle to ciężko znaleźć rower na karbonowej ramie w rozmiarze 23 a te meridy majątki rozmiar 

Napisano

MTB to w tej chwili dedykowany sprzęt do jazdy w terenie, gdzie przednia przerzutka na niewiele się przydaje.

Jeśli zamierzasz używać roweru zgodnie z przeznaczeniem, to nie masz się co bać napędu 1x.

Napisano

Tylko że tutaj będę mógł w razie potrzeby zmienić napęd na 1x a może nawet na 3x a w wielu innych przypadkach ramy są przystosowane wyłącznie pod napęd 1x , chyba że się myle 

Napisano
W dniu 5.08.2022 o 13:37, Galvatron napisał:

MTB to w tej chwili dedykowany sprzęt do jazdy w terenie, gdzie przednia przerzutka na niewiele się przydaje.

Jeśli zamierzasz używać roweru zgodnie z przeznaczeniem, to nie masz się co bać napędu 1x.

A co powiecie o rockrider XC 120 czy to będzie lepszy wybór niż Merida big nine 500? Tak czysto obiektywnie...

Na big nine 700 chyba mnie nie stać 😕

• Mod Team
Napisano

Zależy czego oczekujesz. Rockrider jest tylko pod napęd 1x a Merida ma przednią przerzutkę.

Nie bardzo rozumiem tylko do czego zmierzasz bo niedawno odrzucałem inne opcje niż 3x...

Napisano

Proszę o podpowiedź które rower jest obiektywnie lepszy ten Gate 70 czy rockrider XC 120  temat pilny 🙂

W kellysie gwarancja na ramę tylko 2 lata troszkę mnie zastanawia

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...