Skocz do zawartości

[Piasta tylna 12x148 boost] Cicha piasta 12x148 boost

Critico

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Posiadam obecnie piastę slx 12x148  boost (kaseta micro spline), obecnie ma już duże luzy i na serwisie powiedzieli mi że będę musiał ją niedługo wymienić.

W obecnej piaście jej cykanie jest jednak dla mnie trochę za głośne... czy znacie jakiś model piasty który ciszej cyka ? 

Pozdrawiam

W dniu 2.08.2022 o 10:30, MikeSkywalker napisał:

DT 350 z ratchetem jest w miarę cicha, możesz sobie na YouTube posłuchać. 

sprawdzalem wydaje się być w porządku z tym że cenowo gorzej :(

TheJW właśnie moja piasta też ma tą technologie...od samego początku słabo to działało bo raz przestawało cykać a potem zaczynało bez zmiany prędkości, jeżeli na chwile obecną koledze to działa to jest to raczej chwilowe...trochę poszukałem na ten temat i odnośnie tego modelu jest sporo negatywnych opinii...

Znalazłem natomiast model piasty od shimano Fh-M410-B która ma świetne opinie i na 90 % ją zakupię, czekam tylko na odpowiedź serwisu co do gwarancji w obecnej

bylem z tym na serwisie, myslalem ze wystarczy dokrecic...okazalo sie ze jest dokrecone dobrze, gosc w koncu troche odkrecil w wyniku czego luz byl mniejszy...ostatecznie przejechalem kilka km i spakowalem oddalem na gwarancje....al;e i tak najchetniej zmienie na inna stad szukam 

W dniu 3.08.2022 o 22:44, uzurpator napisał:

Sugerujemy zlikwidować luzy.

Nie, nie sugerujemy. Obecne SLXy to koszmarnie złe piasty, padają jak muchy, mielą się te plastikowe koszyki a ta funkcja Scylence działa jak chce. O niebo lepsza z oferty Shimano jest FH-M410-B na łożyskach maszynowych i klasycznych zapadkach. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...