Critico Napisano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2022 Cześć Posiadam obecnie piastę slx 12x148 boost (kaseta micro spline), obecnie ma już duże luzy i na serwisie powiedzieli mi że będę musiał ją niedługo wymienić. W obecnej piaście jej cykanie jest jednak dla mnie trochę za głośne... czy znacie jakiś model piasty który ciszej cyka ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2022 DT 350 z ratchetem jest w miarę cicha, możesz sobie na YouTube posłuchać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2022 Każdą można uciszyć poprzez dodanie większej ilości smarowidła. Oczywiście bez przesady, żeby nie przestała zazębiać. Shimano są dość ciche, kolega ma nową SLX Scylence i przy większych prędkościach całkowicie przestaje "cykać". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Critico Napisano 3 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 W dniu 2.08.2022 o 10:30, MikeSkywalker napisał: DT 350 z ratchetem jest w miarę cicha, możesz sobie na YouTube posłuchać. sprawdzalem wydaje się być w porządku z tym że cenowo gorzej TheJW właśnie moja piasta też ma tą technologie...od samego początku słabo to działało bo raz przestawało cykać a potem zaczynało bez zmiany prędkości, jeżeli na chwile obecną koledze to działa to jest to raczej chwilowe...trochę poszukałem na ten temat i odnośnie tego modelu jest sporo negatywnych opinii... Znalazłem natomiast model piasty od shimano Fh-M410-B która ma świetne opinie i na 90 % ją zakupię, czekam tylko na odpowiedź serwisu co do gwarancji w obecnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 W dniu 2.08.2022 o 10:25, Critico napisał: obecnie ma już duże luzy Sugerujemy zlikwidować luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Critico Napisano 4 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 bylem z tym na serwisie, myslalem ze wystarczy dokrecic...okazalo sie ze jest dokrecone dobrze, gosc w koncu troche odkrecil w wyniku czego luz byl mniejszy...ostatecznie przejechalem kilka km i spakowalem oddalem na gwarancje....al;e i tak najchetniej zmienie na inna stad szukam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 W dniu 3.08.2022 o 22:44, uzurpator napisał: Sugerujemy zlikwidować luzy. Nie, nie sugerujemy. Obecne SLXy to koszmarnie złe piasty, padają jak muchy, mielą się te plastikowe koszyki a ta funkcja Scylence działa jak chce. O niebo lepsza z oferty Shimano jest FH-M410-B na łożyskach maszynowych i klasycznych zapadkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 @cervandes To co? Znaczy się nie serwisujemy, bo się obraziliśmy? Bo dla mnie, to rozwiązanie kosztuje 10zł w sklepie z łożyskami, czy nawet na allegro. Swoją drogą - mam w saincie 810 z tyłu z jednej strony koszyk, z drugiej kulki luzem ( fabrycznie ) i od 6 lat problemu z tym nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 Polecam np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.