Madziulex Napisano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Mam 168 cm wzrostu i 50 kg. Pomóżcie wybrać coś zanim uplynnie kasę na pierdoły... sama zawęziłam poszukiwania do trzech rowerów, a są nimi 1. https://allegro.pl/oferta/orbea-rower-mtb-onna-29-40-m-red-green-12401461733 2. https://allegro.pl/oferta/romet-mustang-m6-bordowy-bialy-2022-17-12369866381 3. https://allegro.pl/oferta/orbea-rower-mtb-onna-29-40-m-red-green-12401461733 A może cos innego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Poluj na dostępność https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-rockrider-explore-540-29/_/R-p-329414 Co jakiś czas się pojawiają, są też pojedyńcze sztuki stacjonarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madziulex Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Dodam ze obecnie jeżdżę na Kellys viper 30 I jezdzi mi się fajnie jesli chodzi o pozycję ciała 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 A który ten trzeci? Romet oczko wyżej jeśli chodzi o napęd - ale z drugiej strony napęd 1x11. Do rekreacyjnego jeżdżenia może się okazać że 2x9 z Orbei byłby lepsze, i też tańszy w eksploatacji - przed jakimś większym podjazdem czy coś możesz od razu zredukować "o kilka przełożeń" zrzucając przednią przerzutkę. Wizualnie, i jeśli chodzi o wykonanie ramy wygrywa według mnie Orbea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madziulex Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Dzieki za odp.. nie wiem czy isc w wizualne aspekty czy wybrac rometa 🤣 https://allegro.pl/oferta/rower-cube-aim-race-2022-rama-m-18-silver-12364223682 To nr 3.... blad w kopiowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 No to ten wypada słabiej jak Orbea. Co do wyboru - osprzęt nie jeździ, i nie cieszy oka. Ładna rama już tak. Dobrze byłoby poszukać tego roweru na żywo/przejrzeć instagrama żeby znaleźć inne niż katalogowe zdjęcia, wtedy odbiór może być inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Ło matko na altusach za prawie 4 koła, do czego to doszło 😉 Przeobrazić Kellys'a Wrzucić napęd z serii 6000 Nowe lżejsze koła z oponami na mleku Sztywny widelec z AC odpowiadający obecnemu uginacz'owi Heble o dwa oczka wyżej Kiera, mostek, gripy i siodło 😉 Będziesz Pani zadowolona. Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madziulex Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Godzinę temu, MikeSkywalker napisał: No to ten wypada słabiej jak Orbea. Co do wyboru - osprzęt nie jeździ, i nie cieszy oka. Ładna rama już tak. Dobrze byłoby poszukać tego roweru na żywo/przejrzeć instagrama żeby znaleźć inne niż katalogowe zdjęcia, wtedy odbiór może być inny. Tez to biore pod uwagę, najlepiej znaleźć je na zywo i obadać Sobek82 - nie mam czasu na takie zabawy. Chce coś kupić, że tak powiem na już, gotowca i śmigać.... a moj kellys jest zarezerwowany dla syna, więc jakies ulepszenia pewnie poczynię. Z tego co piszecie to mam szukać dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 I tak, i nie - bo z jednej strony możesz znaleźć jakiś złoty środek - czyli rower który wizualnie Ci się spodoba, i będzie miał jakiś sensowny, jak na założony budżet osprzęt. Z drugiej strony - chcąc mieć rower ładny, generalnie trzeba szukać wśród droższych marek - droższych dlatego że mają ładne malowania, estetyczniej wykonane ramy, ale kosztem osprzętu - więc może być jeden bieg z tyłu mniej, czy przerzutka minimalnie słabsza. Różne są podejścia - jedni patrzą na osprzęt, drudzy kierują się wyglądem, trzeci szukają tego magicznego, złotego środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 2k więcej przy obecnej inflacji, tak na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_gregorio Napisano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2022 Z tych wybranych to osprzętowo najlepiej wypada mustang i to zdecydowanie, amortyzator xcm względem xct, napęd deore 1x11, właściwie to Orbea i Cube wogóle nie są konkurencją pod tym względem. Ale wizualnie to inna sprawa, i Orbea i Cube wypadają lepiej. Jak już z nich wskazać to jednak Orbea, i wizualnie do mnie bardziej przemawia i 2x9 to nie jest zła opcja. Do rekreacyjnej jazdy każdy się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madziulex Napisano 2 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2022 Dziekuje za odpowiedzi, gdyby ktos mial jeszcze jakis pomysł to bede wdzieczna za sugestie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k1tsune Napisano 22 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2023 Cześć, Padło na któryś rower ostatecznie? Bo zastanawiam się nad tą Orbeą aktualnie od wyrwania jest za 2,3k a wizualnie odpowiada mi dość mocno a osprzęt zawsze można zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi