Modricz Napisano 31 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Witam, na wstępie napisze że Żona nie chce drogiego roweru, na początku chciała za tysiaka 😉 ale namówiłem ją by trochę dołożyć 😊 w każdym bądź razie i tak ja płacę. Ja jeszcze dziś będę zamawiał Rockridera xc120. I teraz czas wybrać coś dla niej. Znalalazlem w Decathlonie w tym przedziale cenowym taki rower. https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-st-540-27-5-damski/_/R-p-307942 Będzie on dobry? Będzie go użytkować tak jak ja, czyli rekreacyjnie,nie na zawody, raczej weekendowe wyjazdy, ścieżki leśne, góry itp. Mieszkamy w górach więc myślę że MTB będzie ok. Liczy się też wygląd dla niej. Jak zobaczyła propozycje od Pana z Decathlonu dla niej który sugerował się tym na co jej rower powiedziała że jest okropny z wyglądu i podobają się jej te MTB 😂 LICZĘ NA WASZA POMOC ŻEBYM MÓGŁ DZIŚ JESZCZE ZAMÓWIĆ DWA ROWERY. Pozdrawiam All Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Przejrzyj serię Rockrider Explore. Rowery są naprawdę ciekawe i stosunek jakości do ceny też jest w porzadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modricz Napisano 31 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 @bogus witam, patrzyłem na tą serie ale prawie wszystko niedostępne. Chyba że ma Pan jakiś konkretnie na myśli który jest dostępny to proszę o linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Nie wiem jaki rozmiar cię interesuje, ale model 500 jest dostępny w rozmiarze S, M i XL, a 520 jest w pełnej rozmiarówce. 500 jest mniej interesującą, więc skupionym się na 520, ewentualnie można dopłacić do 540 bo tam.juz jest znacznie lepiej, ale to prawie 1000 zł więcej - od czasu do czasu pojawia się partia 540-stek. P.S. Tylko nie Pan proszę. Na forum wszyscy jesteśmy na Ty. 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modricz Napisano 31 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 @bogus@bogus Żona ma 164cm wzrostu więc chyba rozmiar M. Ok już sprawdzam 😊 KOLEGO 😉 @boguspatrzyłem i 520 jest tylko pełna rozmiarówka w 520 ale kolor zielononiebieski męski a 520 damska jest nie dostępna. A 540 to Żona mnie chyba by zjadła za tą cenę 😂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 31 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 164 wg Deca to jest granica S i M. Więc warto się przymierzyć. Nawet na inny model z tej serii, bo rama jest taka sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modricz Napisano 31 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 @removerbyło wczoraj mierzone na rozmiarze M w modelu rockrider st 540 i było ok. Tylko teraz pytanie czy te 2500zl na ten rower to się opłaca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Explore ma inną geometrię niż ST540, więc może to nie być miarodajne. Pomiędzy wersja damską i męską w Explore nie ma niemal różnic poza szerokością kierownicy i długością mostka - co w prosty sposób można zmienić, więc tym bym się nie sugerował. Explore będzie lepszym wyborem niż ST, na pewno osprzętowo wypada lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modricz Napisano 31 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 @bogustyle że 520 explore w rozmiarze M męski jest w kolorze zielononiebieskim a Żona nie chce męskiego koloru roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Nie wiem czy zielononiebieski jest męski, nie rozróżniam kolorów na damskie i męskie. Jak coś mi się podoba to biorę i już 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 31 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Explorer 540 wczoraj kupiliśmy dziecku które ma 175cm. Wzrostu, za rok trafi do żony o podobnym wzroście więc na 164cm to zdecydowanie s z tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modricz Napisano 31 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 @bogusco mam zrobić jak żonie się nie podoba... Wiesz jak to kobiety, a później jeszcze się obrazi itp 😂 @wolekmam rozumieć że przy tym wzroście odpowiedni był rozmiar roweru M? W modelu ST bym on odpowiedni dla żony przy 164 cm ale to fakt inny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Wiem i rozumiem. Myślę, że coś upolujesz i małżonka nie będzie narzekała na kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modricz Napisano 31 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 @bogus ale to jeszcze napisz czy opłaca się dać te 2500 za ten z linku https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-st-540-27-5-damski/_/R-p-307942 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 31 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Wygląda ok, swoją drogą to chyba jakiś odświeżony ST540 bo pamiętam że ten stary miał korbeł na kwadrat i 1rz. napęd a tutaj wrzucili HT2 i 2x9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 @Modricz jest przyzwoity, jeśli zakup ma być dzisiaj to nic innego/lepszego pewnie nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modricz Napisano 31 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 @keltu dzięki za pomoc @bogusTobie też dzięki, zależy mi na czasie, nie chce po sezonie kupić rowerów tylko jeszcze teraz chce pośmigać Jeszcze jedno, jak myślicie da radę do mojego rockridera xc120 dopiąć taki drążek holowniczy na rowerek dziecka co w linku? https://allegro.pl/oferta/drazek-holowniczy-hol-rowerowy-trail-angel-10684441277 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Lipca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Myślę, że nie powinno z tym być problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modricz Napisano 31 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 @bogusok, a jeszcze jedno pytanie bo widzę że znasz się dobrze 😉 tym xc120 z napędem 1x12 będę mógł bez problemu rozpędzić się do np 35 km/h bez szalonego pedałowania? 😉😅 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 31 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 To zależy co to jest "szalone pedalowanie". Kalkulator wskazuję że przelozenie 32-11 na oponach 2.25 i kadencji 90 daje nam 36km/h. Jeżeli to jest zbyt szalone, to rama jest kompatybilna z zębatkami korby aż do 36T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Dokładnie tak jak napisał @remover. Jeśli będziesz miał więcej płaskich terenów to wymiana zębatki na 36 będzie dobrą opcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modricz Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Czyli wymiana na pewno będzie 😅 dzięki Wam za pomoc. Gdyby nie Wy to bym dalej szukał rowerów. Pozdro. Jak rowery dojdą pośle zdj 😅 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Jak chcesz jeździć z żoną na wspólne wycieczki, to żona powinna mieć lepszy rower. W realu zwykle mąż ma rower 2-3 razy droży niż rower żony - co zwykle oznacza ciężki i z mniejszym zakresem przełożeń oraz gorszym zawieszeniem. Wtedy wycieczki się słabo udają. Moja żona jest bardzo silna i wytrzymała i dlatego możemy mieć takie same rowery. Znam żony silniejsze od męża - na nich da się trochę oszczędzić ale dla drobnej kobiety rower powinien być dobry i jak XC120 się nie podoba, to może poszukać w innych markach albo wyżej na półkach deca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modricz Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 @Wojcio xc 120 jest dla mnie 😉 ona chciała rower za max 1000 ale przekonałem ją żeby dopłacić trochę. W sumie ja za to będę płacił ale też nie chce by była zła. Padła propozycja na ten rower dla niej https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-st-540-27-5-damski/_/R-p-307942 2500 jest warte tego roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 @Modricz Jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.