mordor1234 Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 Hej, Niedawno kupiłem Kellys Soot 50, niestety siodło jakie jest zamontowane jest dla mnie fatalne. Mam zamiar kupić nowe i tu pojawia się pytanie, ponieważ siodło zamontowane jest śrubami 10 Nm. Czy montażem powinien zająć się serwisant posiadający odpowiedni sprzęt (ja sam nie chcę inwestować w klucz)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 To nie karbon, że klucz dynamometryczny jest Ci do tego niezbędny. Dokręć mocno ale z wyczuciem i będzie cacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 No nie karbon ale prędzej czy później klucz się może przydać, choćby do przykręcania kół. A z przodu masz karbon 🙂 Ostatnią rzeczą, jaką przykrecałem dynamometrykiem był.... bagażnik na dach auta. Też bym dokręcał mocno ale z wyczuciem a tymczasem producent zaleca 3 Nm na jedną i 4 na drugą śrubkę 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.