Skocz do zawartości

[Rower] Opinia Sonoran

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Wielka prośba jakby ktoś mógł mi pomóc 

Mam pytanie odnośnie roweru

https://www.bikester.pl/serious-sonoran-M909388.html?c=816&_cid

Czy opłaca się go kupić za 1700zl z przesyłką? Jest on warty uwagi? Czy jednak coś w nim jest nie tak :) nie znam się na rowerach więc Jakby ktoś swoim dobrym okiem rzucił...

Dzięki z góry :)

27 minut temu, KrissDeValnor napisał:

Najlepiej się przymierzyć jeśli jest możliwość. Jest to inny typ roweru, więc trochę inaczej się patrzy na dany rozmiar - ogólnie okolice 19" powinny być OK.

Więc pytanie czy L w tym będzie ok bo widze tam jakieś dziwne wymiary zaś podane uhh

• Mod Team

Spokojnie, najwyżej zwrócisz, albo wymienisz.  Jak rower się pojawi, to ustaw go pod siebie, i jeśli po jeździe testowej uznasz, że pozycja jest w miarę OK, to rower z Tobą zostanie (potem możesz jeszcze korygować ustawienia).  Chyba, że wziąłeś 56 - ten będzie na 100% za duży...

PS  w tej chwili korzystam ze smartfona, i nie widzę jaki rozmiar jest odpowiednikiem L - zgaduję, że 56

Tak zabrałem 56 więc chyba lepiej roweru nie odbiorę ...i tyle ehh

26 minut temu, KrissDeValnor napisał:

Spokojnie, najwyżej zwrócisz, albo wymienisz.  Jak rower się pojawi, to ustaw go pod siebie, i jeśli po jeździe testowej uznasz, że pozycja jest w miarę OK, to rower z Tobą zostanie (potem możesz jeszcze korygować ustawienia).  Chyba, że wziąłeś 56 - ten będzie na 100% za duży...

PS  w tej chwili korzystam ze smartfona, i nie widzę jaki rozmiar jest odpowiednikiem L - zgaduję, że 56

Ponieważ w decathlonie byłem na rowerze L mtb i był spoko więc... Tutaj ta L ma inne wymiary?

Według ich kalkulatora na stronie również pokazało 56 przy wygodniej jeździe to już nie rozumiem

• Mod Team

Ogólnie zasada jest taka, że do komfortowej jazdy (pojęcie względne) bierze się większy, a do - nazwijmy to "sportowej" - mniejszy.  Nie powiem Ci w tej chwili jaką ten rower ma rozmiarówkę.  U mnie na smartfonowym Chrome nie mogłem włączyć tego kalkulatora, ale dla przeciętnej/standardowej budowy ciała (nie wiem jaką masz) odpowiedni byłby przy tym wzroście przedział 48 - 52, czyli w przybliżeniu 19 - 21", ze wskazaniem na 19 - 20"... 

Z rozmaitymi kalkulatorami bywa różnie - część podaje górne granice rozmiarów dla danych wymiarów osoby.

Nie wiem czemu ale na 2 przeglądarkach nie odpala mi się ich rozmiarówka - obstawiam że przy tak podanej rozmiarówce chodzi o długość górnej rury a nie podsiodłówki. 

48cm to 19 cali - nie sądzę żeby od tej startowała rozmiarówka i rosła o 0,75" z każdym rozmiarem. A 48/50/52/54/56/58/60 to typowa rozmiarówka dla ram szosowych, podawana analogicznie do długości górnej rury. 

22 minuty temu, remover napisał:

56 to jest 22 cali, na wzrost 179 rama roweru crosowego w tym rozmiarze to lekka przesada. 52 (20.5") w to chyba trzeba celować. Napisz do sklepu może jeszcze tego nie wysłali i mozna zmienic na mniejszy.

No niestety wysłali i nic nie wyszło  

Nie wiem czy odbierać paczkę teraz.

Jeździłem w sklepie na rozmiarze L tylko MTB w decathlonie i był ok.. tylko zaś tam inaczej to wszystko jest...z cm

Więc pytanie czy na 56 może będzie jednak dobry przy 178-179 cm

2 minuty temu, KrissDeValnor napisał:

Masz 30 dni na zwrot, więc luz jakby co ;)
Mike, nie wiem o co chodzi z tą róznicą 0.75" - rozjaśnij proszę, bo ja widzę rozmiary : 48, 52, 56, 60 - czyli co > 1.5"...
Na kompie też mi się kalkulator nie odpala, ale chrzanić to.

Prawda ale jednak 128 zł za przesyłkę nie oddadzą :( a ciekawe czy zaś za zwrot nie policzą...więc byłoby jeszcze więcej ehh

Ja założyłem że te widoczne rozmiary to dostępne, a pozostałe wyszły :D

Tak czy inaczej nawet jeśli różnice między nimi są większe obstawiam że chodzi o górną rurkę czyli L (domyślam się że 56) jest na kogoś 180cm.

Co do odsyłania - ja bym się nawet nie bawił, jak będzie za duży to sprzeda się od ręki w cenie zakupu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...